Çankaya Belediyesi emlak vergisi yapılandırma

Çankaya Belediyesi tarafından, vatandaşların belediyeye bulunan borçların ödenmesi ya da yapılandırılması için ebelediye.cankaya.bel.tr internet sitesini kullanabileceği açıklamasında bulunuldu

Çankaya 11.01.2021, 17:30 İrem Durak
Çankaya Belediyesi emlak vergisi yapılandırma

Çankaya Belediyesi emlak vergisi yapılandırma

Çankaya Belediyesi tarafından, vatandaşların belediyeye bulunan borçların ödenmesi ya da yapılandırılması için ebelediye.cankaya.bel.tr internet sitesini kullanabileceği açıklamasında bulunuldu. İşte Çankaya Belediyesi emlak vergisi yapılandırma.

Çankaya Belediyesi, vatandaşların belediyeye bulunan borçların ödenmesi ya da yapılandırılması üzerine ebelediye.cankaya.bel.tr internet sitesini kullanabilmiş olacağı açıklamasında bulundu. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, vergi borçlarını ödemek isteyenler için son ödeme tarihi 31 Aralık 2020 tarihine dikkati çekerek, "Değerli komşularımız, ebelediye.cankaya.bel.tr adresinden belediyemize olan borçlarınızı online olarak ödeyebilir veya yapılandırma başvurusunda bulunabilirsiniz" ifadelerine yer verdi. İşte Çankaya Belediyesi emlak vergisi yapılandırma ile ilgili merak edilenler.

Emlak vergisi, işgal harcı, çevre temizlik vergisi, ilan reklam vergisi, asfalt katılım payı, eğlence vergisi, ecrimisil ile dava konusu olan borçlar, yasa gereği faizi ve cezaları silinip, 18 eşit taksite kadar bölünüp ödeme kolaylığı sağlanabilecek. Kanun kapsamına girmekte olan borçlarını yapılandırıp ödeme yapmak isteyen borçlular, 31 Aralık 2020 tarihine kadar yazılı olarak başvuruda bulunabilecek. Yapılandırılan borçların ilk taksit ödeme süreleri içinde tamamen ya da 2'şer aylık dönemler halinde ödenme yapılabilecek.

Azami süre olarak 18 eşit taksit olmak üzere 6, 9 ve 12 eşit taksitte ödeme seçenekleri de yer alıyor. İlk taksit ödeme ile ilgili olarak verilen süre 1 Şubat 2021 tarihi mesai saatinin sona ermesiyle birlikte sona erecek.

Vatandaşlar, Covid-19 nedeniyle alınan önlemler kapsamında yayımlanmış olan genelge ile kamu kurumlarında belirlenmiş olan 10.00-13.00, 13.30-16.00 mesai saatleri içerisinde başvuru yapabilirler. Bizzat başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar, Çankaya Belediye Başkanlığı Kızılay Ana Hizmet Binası, Çayyolu Ek Hizmet Binası ve semtlerde bulunan tahsilat bürolarında işlemlerini yapabilecekler.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04