Çankaya’da ‘jiletli tel’ tuzağına tepkiler yağıyor

Çankaya’da bir site bahçesine sokak köpeklerinin girememesi adına çitin altına jiletli tel yerleştirildi.

Çankaya 01.08.2022, 19:23 İrem Durak
Çankaya’da ‘jiletli tel’ tuzağına tepkiler yağıyor

Çankaya’da ‘jiletli tel’ tuzağına tepkiler yağıyor

Çankaya’da bir site bahçesine sokak köpeklerinin girememesi adına çitin altına jiletli tel yerleştirildi. Jiletli tel sebebiyle pek çok köpek yaralandı, 4 aylık da bir köpek öldüğünde hayvanseverler büyük tepki gösterdi.

Çankaya’nın Oran semtinde bulunan bir sitede, iddialara göre yönetim köpeklerin siteye girmemesi adına çitin altına jiletli tel döşetildi. Toprağı kazıp tellerin altından siteye girmek isteyen çok sayıda köpek jiletlere takılıp yaralandı. Yaralı köpekler sitede oturan hayvanseverler tarafından tedavi edilirken, bazı köpekler sakat kaldılar. Geçtiğimiz günlerde gece saatlerinde tellerden siteye girmek isteyen 4 aylık bir köpek ise jiletli tel sebebiyle yaralanarak kan kaybı yaşayıp öldü. Hayvanseverler, site yönetimini jiletli telleri kaldırıp yere beton dökerek köpeklerin içeriye girmelerini engelleyebilecekleri önerisinde bulundu. Site yönetimi ise jiletli telleri kaldırmadı. Hayvanseverler sadece köpekler değil kuş, kirpi, tilki ve diğer sürüngenlerin de teller nedeniyle zarar gördüğünü belirterek yönetimden jiletli telleri sökmesini istedi. Site yönetimine tepki gösteren hayvanseverler savcılığa da suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

HAPİS CEZASI VAR

Site yönetimine tepki gösteren Nevin Demirel, içeri girmek isteyen köpeklerin kolları, bacakları ve sırtlarının kesildiğini belirterek, "Ben her gün bunları tedavi için kliniğe götürmek zorunda kalıyorum. Tellerin altı toprak olduğu için hayvanlar orayı eşeleyip çok rahat giriş yapabiliyorlar, girerken her yerleri kesiliyor, kimi ölüyor kimi sakat kalıyor. Buna rağmen aylardır yönetim umursamadı. Daha yeni 2 köpeğin bacakları kesildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar'a (DKMP) şikayet dilekçemizi verdik. Pazartesi günü de savcılığa suç duyurusunda bulunacağız. Bunun yeni yasa ile hapis cezasına kadar süreci var” dedi.

Avukat Tuğba Gürsoy da durumun hukuki boyutuna ilişkin şu açıklamayı yaptı: "Jiletli tellerle ilgili yasalarda 'yüzde yüz yasaktır' diye bir ibare olmasa da Türkiye'nin çeşitli illerinde il ve ilçe belediyelerinin verdiği meclis kararlarını görüyoruz. Belediye meclisleri tarafından jiletli tellerin canlılara zarar vermesi nedeniyle kaldırılması yönünde alınmış kararlar var.”

GÖREVLİLER GELECEK

Site yönetimi ise eski yönetimin telleri hırsızlığı önlemek için çektirdiğini, kendilerinin de hayvanseverlerin başvurusu üzerine Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nden gelecek ekiplerin incelemesi sonrası verecekleri karar sonrası yapılması gerekeni yapacaklarını belirtti.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11