Planların tamamı gözden geçirilsin

Çankaya’daki bina kaymaları ile ilgili sürekli farklı açıklamalar geliyor.

Çankaya 22.04.2021, 16:48 İrem Durak
Planların tamamı gözden geçirilsin

Planların tamamı gözden geçirilsin

Çankaya’daki bina kaymaları ile ilgili sürekli farklı açıklamalar geliyor. Murat Akça ‘Planların tamamı gözden geçirilsin’ dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi AK Parti Çankaya Meclis Üyesi Murat Akça, Açelya Apartmanı ile ilgili olayının Çankaya Belediyesi için büyük bir ders niteliğinde olması gerektiğini savunup, “Bugünden itibaren Çankaya Belediyesi’nin gerçekleştirdiği imar planlarını, plan notlarını, zemin etüt çalışmalarının hepsinin tekraren gözden geçirilmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu.

Geçmiş zamanlarda Çankaya Belediye Meclisi’nde bu konularda uyarılar yaptığını fakat dikkate alınmadığını iddia eden Akça, özetle şunları belirtti:

“Çankaya İleri Mahallesi’nde 900 vatandaşımızın mağdur oldukları çökme ile kaymalar, CHP’nin sabıkasına yenisinin eklendiğinin en büyük imar skandallarındandır. Bu yaşanan son olaylardan dolayı birinci derece şüpheli de Çankaya Belediyesi olmaktadır. Olaylarda yapılan ihmaller, mübarek ramazan ayı öncesinde evlerinden olan Çankayalı hemşehrilerimize büyük ölçüde mağduriyet yaşatmıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın derhal vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermesi ise önlemleri almıştır. AK Parti grubu olarak Belediye Meclisi toplantıları içerisinde sürekli planlama, kentsel dönüşüm, kentsel kimlik, yapı ve birçok konuda CHP’li Çankaya Belediyesi yönetimine uyarılar gerçekleştirdik ve ne yazık ki siyaset yapıp muhalefet tarafıyız diye dinlemediler. Önce İleri Mahallesi sonrasında da Çamlıtepe Mahallesi, Çankaya Belediyesi için büyük bir ders niteliği taşımalıdır.

Bütün imar planları askıya alınmalı

Daha fazla hemşehrimizin bu gibi durumlarda mağduriyet yaşamamaları adına, belediyenin bu konular üzerinde daha duyarlı olarak ince eleyip sık dokuması gerekmektedir. Belediyeler siyaset olarak kazanılır fakat sonrasında gerçekleştirilen yönetim teknik bir iş olmaktadır. Teknik altyapınız bulunmazsa sıkıntısını vatandaşa yansıtmış olursunuz. Kâğıt üzerinde verilen ruhsatlar, teknik kadroların yetersiz oluşu denetimde bulunan zafiyetleri de beraberinde getirmekte. İnşaattan anlamayan bir Çankayalının bile uyarmış olduğu ve uyarılarında haklı bulunduğu bu skandalda, bu kadar belediye çalışanı ne yaptı anlayabilmek mümkün değil. Bugünden itibaren Çankaya Belediyesi’nin gerçekleştirdiği plan notlarını, imar planlarını, zemin etüt çalışmalarının hepsini tekrardan gözden geçirmesi gerekmektedir. Yapılan bütün imar planları askıya alınmalı ve baştan aşağı bir soruşturma içerisinde gözden geçirilmelidir.”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35