Pilotu Rahatsızlanan Uçak yolcu tarafından indirildi

ABD'de uçuş esnasında pilotu rahatsızlanan bir uçağı yolcu indirdi.

Dünya 11.05.2022, 19:00 İrem Durak
Pilotu Rahatsızlanan Uçak yolcu tarafından indirildi

Pilotu Rahatsızlanan Uçak yolcu tarafından indirildi

ABD'de uçuş esnasında pilotu rahatsızlanan bir uçağı yolcu indirdi. Yolcunun uçuş adına hiçbir şey bilmiyor olması, havacılık sektöründe büyük bir yankı uyandırdı. İşte meydana gelen olayların perde arkası...

ABD'nin Florida eyaletinde hayrete düşüren bir havacılık olayı yaşandı. 14 yolcu taşıma kapasitesi bulunan Cessna 208 Caravan tipinde olan bir uçağın pilotu, uçuş esnasında fenalaştı. Bunun üzerine çaresiz olan yolculardan bir tanesi, hiçbir bilgisi bulunmamasına karşın yine de uçağı indirmeyi başardı. Meydana gelen bu durum tarihte unutulmayacak havacılık olaylarından biri olacak gibi görünüyor.

Alınan bazı bilgilere göre uçuş bilgisi bulunmayan yolcu, uçağı inişe 112 kilometre kala kullanmaya başladı. Kule yetkilileri ile iletişim haline geçen yolcu, durumu sakin bir biçimde izah etti. Kule ile gerçekleştirilen görüşmelerde sürecin "Burada ciddi bir durumla karşı karşıyayım… Uçağı nasıl uçuracağımı bilmiyorum." denerek başlandığı anlaşıldı. Kule görevlisinin konum sorması üzerine "Hiçbir fikrim yok. Önümde Florida sahilini görebiliyorum." diyen yolcu, aldığı talimatları dikkatle dinleyerek kendisini de uçaktaki diğer kişileri de kurtardı.

Yaşanan olay, havacılık sektöründe yankı uyandırdı. Havacılık uzmanı John Nance, "Uçuş deneyimi olmayan bir kişinin Cessna Caravan uçaklarından birini indirdiğini ilk kez duydum." ifadelerini kullanarak yaşananları özetledi. Kule görevlisinin durumu diğer uçaklara bildirmesiyle bir pilotun "Aman tanrım. Aferin!" dediği öğrenildi.

ABD'nin Florida eyaletinde yaşanan olay, gözlerin ABD Federal Havacılık İdaresi'ne (FAA) çevrilmesine yol açtı. Ancak yetkililer, şu an için bu olayı aydınlatacak bir açıklama yapmadılar. Soruşturmanın devam ettiğini söyleyen FAA yetkilileri, pilotun sağlık durumu ile ilgili bilgi vermediler...

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Mart 2024
İmsak 05:23
Güneş 06:47
Öğle 13:01
İkindi 16:25
Akşam 19:06
Yatsı 20:24