Yeni Araştırmalar Geliyor! 6 Ay Tekrar Yakalanma Olasılığı Çok Düşük!

İngiltere’de sağlık çalışanlarının üzerinde gerçekleştirilen araştırmaya göre korona virüs testinin pozitif çıktığı kişiler en az 6 ay boyunca hastalığa tekrardan yakalanmıyor.

Dünya 21.11.2020, 21:05 İrem Durak
Yeni Araştırmalar Geliyor! 6 Ay Tekrar Yakalanma Olasılığı Çok Düşük!

Yeni Araştırmalar Geliyor! 6 Ay Tekrar Yakalanma Olasılığı Çok Düşük!

İngiltere’de sağlık çalışanlarının üzerinde gerçekleştirilen araştırmaya göre korona virüs testinin pozitif çıktığı kişiler en az 6 ay boyunca hastalığa tekrardan yakalanmıyor.

Dünya sağlık örgütü genel direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus Cenevre kentindeki merkeze video konferans yolu ile bağlandı ve salgın uzmanları ile toplantı gerçekleştirdi. Dünya genelinde vaka sayısının arttığını bildiren Ghebreyesus Kuzey Amerika ve Avrupa’da hastaneler ile yoğun bakım ünitelerinin tamamen dolduğunu veya dolmak üzere olduğunu söyledi. Ghebreyesus güzel haberler de verdir. Covid-19 aşıları ile ilgili güzel haberler vererek “bize salgını sonra erdirme umudu veriyor. Burada yayılım zincirlerini kırmak ve hayat kurtarmak için sahip olunan mevcut araçları kullanmak gerekir.” Dedi. İngiltere’de sağlık çalışanları üzerinde gerçekleştirilen bir araştırmada Covid-19 testi pozitif olan

Vakaların en az 6 ay boyunca hastalığa bir daha yakalanma olasılıklarının oldukça düşük olduğunun ortaya konması ile ilgili soruyu ise dünya sağlık örgütü acil durumlar direktörü yanıtladı. Araştırma sonucunu oldukça iyi bir haber olduğunu belirten direktör Ryan,  araştırmanın insanlar üzerindeki bağışıklık seviyesini anlayabilmek için oldukça önemli olduğunu vurguladı. Araştırmanın sonucuna göre; Ryan, “ potansiyel olarak önemli bir haber.  Muhtemel bildiğimiz süreyi uzatmakta. Umuyoruz ki bu süre daha da uzar.  Bir sınırı olabileceğini biliyoruz.  Bir de aşı açısından bize umut veriyor.  Aşıya benzer bağışıklık tepkileri görmeye başlarsak,  daha da uzun süreli koruma ümit edebiliriz.  Şeklinde konuştu.

Ayrıca Kerkhove, “ bu haber çok iyi ve çok umut verici. Aynı zamanda diğer çalışmaların da sonuçlarını doğrulayan umut vaat edici bir tablo. Şimdi bu antikor tepkisinin kılıcı olabileceğini ve aylarca sürdüğünü görüyoruz.  Bu fertleri daha uzun süre takip etmemiz gerekiyor. Böylece antikorların ne kadar süre dayanabileceğin i belirleyebiliriz.  Bu iyi bir haber.” Dedi.

 Oxford Üniversitesi'nden Müjdeli Haber Geldi!

İngiltere'de Oxford Üniversitesi’ndeki sağlık çalışanları üzerinde yapılan bir araştırmada covid 19 testi pozitif çıkan hastaların en az 6 ay boyunca hastalığa tekrardan yakalanma olasılıkları oldukça düşük olduğu ortaya kondu.  Üniversiteden yapılan açıklamaya göre çalışmanın nisan ve kasım ayları arasında 30 haftalık bir dönemi kapsadığı ve yaklaşık 12000 sağlık çalışanı üzerinde gerçekleştirildiği belirtildi.  Araştırmada 30 hafta içinde antikor geliştirmemiş 11052 sağlık çalışanının 89’unda Covid-19 virüsünün semptomları birlikte görüldüğü,  vücudu antikor oluşturan 1246 kişinin de bu süre zarfında hastalığa tekrardan yakalanmadığının görüldüğü belirtildi.  Oxford üniversitesinde araştırmacı olan Profesör David Eyre,  araştırma ile ilgili “ bu gerçekten iyi bir haber.  Covid-19 testi pozitif çıkan birçok insanın en azından kısa sürede tekrardan hastalığa yakalanmayacağına emin olabiliriz.” Dedi.

Eyre, antikorun korumasının tam olarak ne kadar sürdü ve virüsün tekrardan bulaşması halinde şiddetinin ne olacağını görebilmek adına araştırmalar yapıldığını sağlık çalışanlarını takip etmeye devam edeceklerini söyledi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35