Ara Tatilden Sonra Eğitim Nasıl Olacak? Yüz Yüze Eğitim Yapılacak Mı?

Bugün bir haftalık ara tatil başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarda bulundu.

Eğitim 13.11.2020, 23:09 İrem Demir
Ara Tatilden Sonra Eğitim Nasıl Olacak? Yüz Yüze Eğitim Yapılacak Mı?

Ara Tatilden Sonra Eğitim Nasıl Olacak? Yüz Yüze Eğitim Yapılacak Mı?

Bugün bir haftalık ara tatil başladı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açıklamalarda bulundu. Artan korona virüs vakaları sebebiyle okulların tekrardan yüz yüze başlayıp başlamayacağı ise tartışmalara sebep oldu. Bakan Ziya Selçuk ise temenninin açılması olduğunu belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Twitter hesabından yapmış olduğu açıklamalarda ara tatil ile yüz yüze eğitime yer verdir. Bugün başlayan tatille ilgili açıklama yapan Bakan Selçuk; “Tatilden sonraki süreçte hepimiz, yani tüm kademelerdeki öğrenciler ve tüm öğretmenler, okullarımıza dönmek temennisindeyiz.” Dedi. Selçuk da açıklamasında bir hashtag açtı. Bakan Selçuk’un tam açıklaması ise şu şekilde:

“Bugün ara tatil başlıyor. Tatilden sonraki süreçte hepimiz, yani tüm kademelerdeki öğrenciler ve tüm öğretmenler, okullarımıza dönmek temennisindeyiz. Bunun için herkesin desteği gerekiyor. Öyleyse başlığı açıyorum: #maskenitakçünkü öğrencilerimizin buna ihtiyacı var."

Ara Tatil Takvimi Nasıl?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ara tatil tarihlerini açıklamıştı. Öğrencilere müjdeli haber veren Bakan Selçuk, 16-20 Kasım 2020 tarihleri arasında ara tatilin olacağını söylemişti. Bugün öğrencilerin toplamda hafta sonları ile birlikte 9 gün sürecek ara tatilleri başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın paylaştığı takvime göre birinci dönemin ara tatili 16 Kasım Pazartesi günü başlayıp 20 Kasım Cuma günü bitecek. Öğrenciler için ara tatillerin tarihleri ise şöyle;

16 Kasım – 20 Kasım: Birinci ara tatil

25 Ocak - 5 Şubat: Yarıyıl tatili

12 Nisan – 16 Nisan: İkinci ara tatil

18 Haziran 2021 Yaz tatili başlangıcı

Öğrencilerin merakla beklediği tarihler bu şekilde açıklanmıştı. Salgından dolayı öğrenciler 2020-2021 senesinde yüz yüze eğitime kademeli şekilde başladı. EBA TV ile ders gören öğrenciler 16 Kasım tarihinde de başlaması planlanmıştı. İlk ara tatil uygulamaya kondu. Milli Eğitim Bakanı tatilden sonra yüz yüze eğitimin devam edeceği temennisini dile getirdi.

Bakan Selçuk ise 2020 – 2021 yılında eğitimin salgının seyrine göre şekilleneceğini bilimsel veriler incelenerek bilgilerin paylaşılacağını ifade etmişti. Milli Eğitim Bakanlığının ara tatiller için de eğitim verilmesine yönelik olarak çalışma devam etmektedir.

Eğitimin gidişatının bu saatten sonra nasıl olacağı ise merak konusu oldu. Salgının seyri değişirse eğitimin gidişatı nasıl olacak şeklinde sorular da veliler tarafından sık sık sorulmaya başlandı. Özellikle aşının bulunduğu yönünde haberlerin yayılması, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın umut vadeden açıklamaları az da olsa yüreklere su serpti. Ancak aşı çalışmalarının ne yönde etkili olacağı ise yine merak edilenlerden. Bazı veliler çocuklarını okula göndermek isterken bazı veliler göndermemek konusunda hem fikir. Dolayısıyla eğitim başlasa bile ne şekilde kararlar çıkacağı da, çocukların eğitime ne şekilde devam edeceği de büyük bir merak konusu olan durumlar arasında yer alıyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11