2 Yıl Geri Ödemesiz Hayvancılık Kredisi Hesaplama

Ziraat Bankası çiftçiler için bütün tüm hayvancılık faaliyetlerini yerine getirebilsinler diye Devlet desteği ile en uygun koşullarda kredi imkanları tanımaktadır.

Ekonomi 03.06.2021, 13:03 31.08.2024, 02:31 Mehmet Kurt
2 Yıl Geri Ödemesiz Hayvancılık Kredisi Hesaplama

Akbank, İş Bankası, TEB, Garanti, Şekerbank gibi özel bankalar bir tarafa Halk Bankası ile Vakıfbank da faaliyet alanlarına göre farklı kredi imkanları tanımaktadır. Ziraat Bankası her daim çitçiye yönelik hizmetleri yanında bulunan devlet bankasıdır. Gerekli koşulları şartları taşımakta olan çiftçiler başvuru yapabilirler. Tarım ve hayvancılık ile uğraşmakta olan çiftçiler için Ziraat Bankasından 2 yıl olarak ödemesiz, 5 sene de geri ödemeli olarak toplamda 7 yıl vadeli kredi destekleri sağlandığı belirtiliyor. Fakat en doğru bilgi ise Ziraat Bankası şubelerinde yer almaktadır. Sıfır ile ikinci el traktör alımı, küçükbaş bir de büyükbaş hayvancılık, kümes hayvanı yetiştiriciliği finansmanı bu kapsamda yer almaktadır. Bu krediler içinde de en önemli aranan koşul ise faaliyet alanına göre teminat göstermektedir. Çiftçi Kayıt Sistemi kaydı yer alan çiftçiler Ziraat Bankası’na tarım bölümüne başvuru gerçekleştirirler ve istenen evrakları hazırlarlar. Peki burada süreç nasıl işleyecektir, 2 yıl geri ödemesiz hayvancılık kredisi hesaplama nasıl yapılır?

Ziraat Bankası 2 Yıl Ödemesiz 7 Yıl Vadeli Kredi Desteği Sağlıyor Mu?

Tarımsal bir faaliyete başlamak isteyenler için Ziraat Bankası uygun faizlerde destekler sağlıyor. Tarım Kredi Kooperatiflerine üyeliği bulunan çiftçiler, bu bankaya kooperatif teminatı le başvuru yaptıklarında daha da şanslı olmaktadırlar. Yapılandırması, tekrardan ödeme yapılması, kefil, ipotek derken tarımsal finansman yapılarak istenen iş kurulabilmektedir. Bütün koşulların yerine getirilmesi durumunda eğer bankanın 2 sene ger ödeme yapılmadan 5 sene geri ödemesi 7 yıl vade imkanı sağladığı belirtiliyor. Fakat bu herkese özgü bir durum niteliği taşımıyor. Bunun için müracaat edilen bankanın istemiş olduğu şartları yerine getirmek gerekmektedir. Bankalardan alınacak olan tüketici kredilerinde hiçbirinde 2 sene ger ödemesiz, 7 sene vadeli kredi verilmemektedir. Bunların en üst limitleri de 48 ay le sınırlandırılmaktadır. Çünkü bu kredi türleri kısa vadeli ihtiyaç kredileri olmaktadır. Fakat tarım ve hayvancılık sektörü içerisinde çiftçilere destek sunulmasına devam edilmektedir.

Bakanlar kuruluna sunulmuş olan bir projenin kabul edilmesi durumunda, küçük aile işletmelerine 5 gebe düvenin hibe olarak verileceği belirtildi.

Ortalama bir hesap yapılması gerekecekse eğer herhangi bir bankadan alınacak olan tarımsal finansmanın tarım ve hayvancılıkta en uzun vade ile en düşük faiz oranları Ziraat Bankasında bulunmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı birçok farklı yenilikler açıkladı. Bu yenilikler sürecek. Bu yeniliklerin bulunduğu Hayvancılık ve Tarım Desteklemelerden ayrıntıları öğrenebilmek mümkündür. Yıllık faz oranı %5 olduğundan dolayı aylık %0,41 olmaktadır. Yıllık %6 faiz oranı olduğu zaman da sahip olunan finansmanların aylık faiz oranı %0,50’dir.

Tarım ve hayvancılıkta en uzun süreli vade ve en düşük faiz oranları Ziraat Bankasında yer almaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı birçok yenilik ortaya koymuştur ve bu yenilikler bir süre daha devam edecek.

Gerekli Evraklar Hangileridir?

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS)’de kayıtlı olmak ve buna bağlı olarak kayıt belgesi,

Kimlik aslı ve fotokopisi,

İkametgah belgesi ya da fatura

Teminata ilişkin belgeler (tapu, teminat mektubu, vs.)

Bankanın istediği diğer evraklar

Eğer çiftçi 2 sene boyunca da ödeme gerçekleştirmek istiyorsa problem bulunmamaktadır. Fakat işleri yoluna koyabilmesi adına birçok çiftçi kredinin ilk 2 yıl boyunca ödemesinin olmamasını istiyor. Bu nedenden ötürü destek geriye kalan 5 sene süreye yayılmakta ve toplam olarak 7 yıl içinde bitiriyorlar. Fakat bu her çiftçi için uygulanmamaktadır. Banka kime verip, kime vermeyeceğini saklı tutmaktadır. Eğer kredi ile traktör alınacak ise traktöre ipotek konmakta ve traktör satılamamaktadır.

Yorumlar (0)