2022'de En İyi Yatırım Aracı Hangisi

Para kazanmanın git gide daha çok zorlaştığı şu dönemlerde yatırımın nereye yapılabileceği oldukça sorulan ve kafa karıştıran durumlar arasında yer alıyor.

Ekonomi 16.03.2022, 09:41 16.03.2022, 09:51 Mehmet Kurt
2022'de En İyi Yatırım  Aracı Hangisi

    Yastık altı zamanların bittiği ve devrin eskiye kıyasla oldukça değiştiği düşünülünce yatırımın nereye yapılacağı konusunda da oldukça kararsız kalınıyor. Altının, doların vb. sürekli fiyat değişikliğine gidildiğini düşünen yatırımcılar paralarını yatırmak için kullanılacak en mantıklı aracı bulmakta zorluk çekiyor. Sizler de yatırım yapmak istiyor fakat bu konuda nasıl bir araç kullanılacağını bilmiyorsanız doğru adrestesiniz. Peki en iyi yatırım aracı nedir? Yatırım nasıl yapılır? Hakkında kararsız kaldığınız, yatırım ile ilgili tüm konularak açıklık getirelim.

HİSSE SENEDİ

   Hisse senedi oldukça dikkatle yapılması gerekilen ve temelde güvenin yattığı bir yatırım aracıdır. Gelişeceğini ve sizlere kazanç sağlayacağını düşündüğünüz sektör ya da bir firma ile anlaşarak ortaklık kurmanız, yönetimine güvendiğiniz şirkette hisse senedi elde etmeniz sizlere oldukça iyi bir yatırım aracı olacak ve aynı zamanda iyi bir kazanç sağlayacaktır. Hisse senedi en iyi yatırım araçları içerisinde yer almaktadır. Yatırım aracının sizlere ne kadar getiri kazandıracağı bir nevi girdiğiniz yatırım aracının riskine bağlıdır. Bu da demek oluyor ki risk ne kadar büyük ise kazanç da o kadar büyük olacaktır. Daha öncesinde herhangi bir hisse senedine yatırım yapmadıysanız başta %5’lik bir yatırım yaparak başlayabilir ve daha sonrasında git gide büyütebilirsiniz.

ALTIN

   Altın oldukça uzun vadeli görülen bir yatırım aracı olarak bilinir. Özellikle kadınlar birikim yaptıkları para ile altın yatırımı yaparlar. Altını yatırım aracı olarak kullanmak istiyorsanız uzun vadeli olacağından emin olmanız gerekir. Altın, yatırım yaptığınız andan itibaren hemen kullanmamanız gereken bir yatırım aracıdır. Bu noktada uzun vadeli olacağını bilerek yatırım yapmanız gerekir. Altın yatırımı da birtakım riskleri bulunmaktadır. Dünya da yaşanan gelişmelere bağlı olarak değeri yükselir ya da düşer. Altını yatırım aracı olarak kullanmadan bunları iyice düşünmeniz gerekmektedir.

VADELİ MEVDUAT

   Vadeli mevduat riski en düşük yatırım araçlarından biridir. Bunun ne büyük nedeni ise getirisinin ilk başta belli olması ve bu getirinin sonradan hiçbir şekilde değişmemesidir. Bu da demek oluyor ki, vadeli mevduat aracını kullanmadan ne kadar gelir elde edebileceğinizi en başta görebilirsiniz. Hem getirisi önceden belli olan hem de vade tarihini kendinizin belirleyebildiği vadeli mevduat, yatırım kapsamı altında oldukça rahattır.

GAYRİMENKUL

   Gayrimenkul, gelişen ve değişen yatırım araçlarına kıyasla eskidir. Gayrimenkul alımı yaparak bunu yatırıma dönüştüren kişi sayısı özellikle de Türkiye de oldukça fazladır. Hem bilindik olması hem de Türkiye de arsa değerlerinin artışının hızlı olmasından dolayı oldukça tercih edilir. Gayrimenkul yatırımı yapmadan önce göz önünde bulundurmanız gereken birkaç şey bulunmaktadır. Bunların en başında yatırım için kullanacağınız arsanın konumu ve içi önemlidir. Satmak istediğiniz zaman hızlı satılabilir ve fiyatını arttırabileceğiniz bir konuma sahip olması gereklidir.

DOLAR

   Dolar da tıpkı altına yapılan yatırım gibidir. Dünya ekonomisi ile birlikte sürekli gelişen ve değişen bir yapıya sahiptir. Bu nedenle dolar yatırımı yaptığınız an paranıza hemen dokunmanız mantıklı olmayacaktır. Dolar da tıpkı altın gibi uzun vadeli bir yatırım şeklidir. Dolar en zirveyi gördüğünüz zaman yüklü miktar kazanç elde edebilir ya da düşüşe geçtiğinde beklemek durumunda kalabilirsiniz. Bu nedenle yatırım yapmadan önce tekrar tekrar düşünmeli ve adımlarınızı kendinizden emin bir şekilde atmalısınız.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36