Bitcoin Almak Mantıklı Mı?

Bitcoin yatırımı mantıklı mı? Bitcoin'e bu seviyeden yatırım yapılır mı?

Ekonomi 05.11.2020, 13:08
Bitcoin Almak Mantıklı Mı?

Herhangi bir ülkeye, merkeze ya da merkez bankasına bağlı olmayan, kurucusunun bile kimliğinin gizli olduğu dijital para birimi Bitcoin günümüzün en popüler yatırım araçlarının başında gelmektedir.

Günlük hayatımızın içine de yavaş yavaş girmeye başlayan Bitcoin’in bir ödeme ve alışveriş aracı olarak kullanılmaya başladığını da görebilmekteyiz. Peki, Bitcoin almak mantıklı mı? Bitcoin kaç para olur?

Bitcoin Nereden Alınır?

Bitcoin alımı oldukça kolaydır ve alım yapabileceğiniz yerler oldukça alternatiflidir. Türkiye’de pek çok güvenilir kripto para yatırım borsası senelerdir düzenli olarak faaliyetlerini sürdürmektedir.

Bitcoin alımı bu platformlardan gerçekleştirilmektedir. İlgili kripto para borsalarından birine üye olarak hesabınıza TL aktarabilir, daha sonrasında bakiyenize göre Bitcoin alımı yapabilirsiniz.

Bitcoin Kazançlı Mı?

Kripto para piyasası oldukça değişken bir yapıya sahiptir. Düzenli olarak al-sat yapılabileceği gibi Bitcoin’i uzun vadeli bir yatırım aracı olarak da görebilirsiniz. İlk çıktığı yıllar ile şimdiki dönemin rakamları karşılaştırıldığında Bitcoin’in oldukça kar getiren bir yatırım aracı olduğu kolaylıkla görülebilir.

Bitcoin piyasasını düzenli olarak takip edip, yükseliş ve düşüş zamanlarında gayet güzel kazançlar elde edilebilmektedir.

Bitcoin Yükselecek Mi?

Bitcoin’in ne zaman yükselip ne zaman düşeceğini kestirebilmek pek kolay iş değildir! Oldukça hareketli bir borsası olan Bitcoin belirli dönemlerde ciddi yükselişler yaşamaktadır.

Şimdiye kadar gördüğü en yüksek seviyenin yirmi bin dolar olduğu Bitcoin, 2020’nin ortalarında on bin dolardan işlem görmektedir. Önceki yükselişini tazelemesi durumunda Bitcoin’in değeri ikiye katlanmış olacaktır.

Bitcoin En Yüksek Hangi Seviyeyi Görür?

Bitcoin 2020’nin orta döneminde ağırlıklı olarak 8.900 dolar ile 10.000 dolar aralığında işlem görmektedir. Yukarıda bahsettiğimiz gibi Bitcoin’in yükseliş ve düşüşlerini kestirebilmek önemli tecrübe istemektedir. Daha önceden yirmi bin doları test eden Bitcoin’in yakın bir gelecekte yine bu seviye ya da daha yüksek bir seviyeye çıkması şaşırtıcı olmayacaktır.

Bitcoin Tahminleri

Bitcoin’in değeri ile ilgili piyasadaki pek çok trader ve uzman tarafından tahminlerde bulunulmaktadır. Uzun vadede iki yönlü beklentiye sahip kesimler bulunmaktadır.

Bitcoin’in 8.000 doların aşağısına ineceği öngörüsü

Bitcoin’in 10.000 dolar üzerine hareket edeceği öngörüsü

Bitcoin’in günlük, haftalık ve aylık hareketlerini takip ederek kendi tahmininizi oluşturmak en sağlıklısıdır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04