Black Friday Nedir?

Kara cuma nedir? Kara cuma tarihçesi nedir? Black Friday hikayesi nedir? Black Friday ne zaman? Black Friday tarihi nedir?

Ekonomi 20.10.2020, 16:36
Black Friday Nedir?

Efsane Cuma yani orijinal adıyla “Black Friday” ilk defa Philadelphia'da baş göstermiş ve yetmişlerden bu tarafa, özellikle son yıllarda, bütün dünya genelinde kullanılmaya başlanan bir kavramdır. Black Friday olarak adlandırılmakta olan bu büyük indirim günü alışveriş severlerin yanı sıra özellikle satıcılar için fazlasıyla kazançlı bir gün.

Çünkü istatistikler öyle gösteriyor ki, 2005 senesinden bu tarafa, belki de çok daha uzun bir süredir, Black Friday günü satıcıların en fazla kâr etmekte oldukları gün olarak kayıtlara geçmiş ve o günler içerisinde alışveriş yapmakta olan tüketici sayısı ise 100 milyonu aşmıştır!

Peki ülkemizde anılan adıyla “Efsane Cuma”, 2020’de nasıl geçecek? Tabii ki tahmin etmek, geçen yılları referans aldığımı zaman, çok da zor değil. AVM’de yaşanan izdihamları göreceğiz, anlık kampanyalar ve indirimler birbirini takip edecek.

EFSANE CUMA 2020 NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Efsane Cuma, orijinal adıyla “Black Friday” genel olarak ülkelerde kasım ayının dördüncü Cumasına denk geliyor. 2020 yılında ise 27 Kasım tarihinde olması bekleniyor.

Türkiye’de pek çok marka ve mağaza bu büyük Efsane Cuma günlerinde indirime gidiyor. Ülkemizde bu alışveriş geleneği öyle çok fazla eskiye gitmese de bu kampanyaya katılmakta olan ve her yıl bu zamanlarda indirim düzenleyen mağazaların sayısı gün geçtikçe artıyor. Giyimden teknolojiye, ev eşyalarından kozmetiğe pek çok farklı kategoride binlerce ürün ciddi kampanyalarla tüketicileri karşılıyor.

27 Kasım tarihinde başta online alışveriş siteleri; Trendyol, Markafoni, n11, hepsiburada, Morhipo gibi binlerce markayı içerisinde barındıran; giyim, teknoloji, beyaz eşya, elektronik eşya kategorilerinde ürünleri müşterileri ile buluşturan online siteler olmak üzere pek çok marka indirime gitmeyi bekliyor.

Büyük mağazalardan, dudak uçuklatan fiyatlara sahip olan markalardan almayı kafaya koyup da pahalılığı yüzünden bir türlü alamadığınız ne varsa bu büyük Efsane Cuma günlerinde alabilirsiniz! Ayrıca bütün bu indirimlerle birlikte ürünlerinizi çok daha ucuza getirmenizi sağlayacak indirim kuponu ve hediye çeki gibi avantajları da sakın kaçırmayın.

EFSANE CUMA YAKLAŞIYOR! GERÇEK İNDİRİMLERİ NASIL ANLARIZ?

Efsane Cuma, dünya genelinde bilinen orijinal ismi ile “Black Friday” indirim günleri yaklaşmaya başladı. Peki ama; kampanyaların birbirini takip ettiği, binlerce mağazanın ve markanın adeta indirim yarışına girdiği, satıcıların ciddi karlar elde ederek çıktığı bu günlerde en kaliteli ürünleri ve gerçek indirimleri yakalamak için dikkat edilmesi gerekenler ne?

Unutmayın ki bu günlerde, bütçe dostu bir şekilde, Efsane Cuma indirimlerine uygun olarak fiyatlandırma yapan mağazaların yanı sıra tamamen indirim günlerinden yararlanan ama indirim namına hiçbir şey yapmayan pek çok firma da baş gösteriyor.

Her yıl yüz binlerce markada ve üründe uygulanan göz alıcı kampanyalar karşısında adeta çılgına dönen tüketiciler; gerçekten ihtiyaç duydukları ürünleri uygun fiyata ve güvenli bir şekilde nasıl alabilirler? Bu sorunun cevabı çok da zor değil aslında; dikkat etmeleri gereken bazı detaylar neticesinde bu indirim günlerinden gerektiği gibi oldukça karşı bir şekilde çıkabilirler.

EFSANE CUMA İNDİRİMLERİ HANGİ MAĞAZALARDA GEÇERLİ?

Efsane Cuma kampanyaları yalnızca online alışveriş ile ürünlerini satışa çıkartan e-ticaret sitelerinde değil; AVM ya da küçük butiklerde, cadde mağazalarında geçerli olmakta, tüketicileri karşılamaktadır. Efsane Cuma kampanyalarından yararlanarak satın alınabileceğiniz ürünler ise tek bir kategoride değil ayrı ayrı pek çok kategoride toplanıyor; teknolojiden giyime, kozmetikten elektrikli aletlere kadar daha pek çok ürünü bu indirim günlerinde alabilir ve bütçenize katkıda bulunabilirsiniz.

Ancak, markalar tarafından paylaşılmakta olan indirimlerin oranlarına bakıldığı zaman, Efsane Cuma günleri bünyesinde bilhassa teknoloji kategorisinde gerçekleştirilen alışverişlerin çok daha uygun bir hale geldiğini söylemek mümkün.

GERÇEK İNDİRİMLERDEN FAYDALANMAK İÇİN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Müşterilerin Efsane Cuma günlerinde dikkat etmeleri gereken hususlardan bazıları ise;

İndirim günleri henüz başlamadan bir ihtiyaç listesi hazırladığınızdan emin olun.

İndirimleri dezavantaja çevirmemek adına bütçenizi baz alarak kontrollü bir şekilde alışveriş yapmaya dikkat edin.

Efsane Cuma teması ile hazırlanan her içeriğe hemen inanmayın, gelen bütün maillerin adresini ve ne kadar güvenilir olduklarını mutlaka kontrol edin. Fırsattan istifade etmek isteyen dolandırıcıların yolladıkları linklere tıkladığınız takdirde bütün kişisel bilgilerinizi bu kötü niyetli insanların ellerine teslim edebilirsiniz.

İndirimlerden ziyade fiyatlara bakmaya dikkat edin.

Abartılı bir şekilde hazırlanan kampanyalara ve indirimlere inanmayın. Sosyal medyada sahte satın almaya yönlendiren linklere tıklamayın.

Daha önceden sık sık alışveriş yaptığınız ve güvenli olduğundan emin olduğunuz internet sitelerinden alışveriş yapın.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10