Ev Hanımları Kredi Çekebilir mi?

Çalışmayan ev hanımlarına ihtiyaç kredisi var mı? Ziraat Bankası ev hanımlarına kredi başvurusu nasıl yapılır? İşsiz ev hanımlarına kredi veren bankalar hangileridir? Ev hanımlarına kredi başvurusu nasıl yapılır? Ev hanımlarına faizsiz kredi var mı?

Ekonomi 30.10.2020, 12:06
Ev Hanımları Kredi Çekebilir mi?

İhtiyaç kredileri en çok kullanılan bankacılık ürünlerinden bir tanesidir. Acil nakit ihtiyaçlarımızı karşılayabilmek için çoğu zaman hem uzun vadeli hem de kısa vadeli ihtiyaç kredileri kullanımı yaparız.

Bankalar kredi kullanımı yaparken müşterilerden bir takım kriterler talep etmektedir. Her müşterinin potansiyeli ve ihtiyacı farklıdır ancak bankalar özellikle kredili ürünleri kullandırırken önemli kriterler belirlerler ve çoğu zaman bunlardan ödün vermezler.

Kimler Kredi Çekebilir?

Banka kredileri çekilirken bankalar müşterilerden düzenli bir gelir talep ederler. Düzenli bir gelirden kastımız sgk primlerinin de ödeniyor olmasıdır. Yani sigortalı bir işiniz varsa bu durumda bankalardan kredi sicilinizde bir sorun olmadığı takdirde çok kolay bir şekilde kredi çekebilirsiniz.

Ev Hanımlarına Kredi

Ev hanımları için birçok banka bazı bankacılık ürünlerine sıcak bakmaktadır. Bu güne kadar ev hanımlarına kredi kartı veren ve belirli limitler tanımlayan birçok banka olmuştur.

Ancak kredi durumu biraz farklı olduğu için ev hanımlarına kredi verilmesi pek mümkün olamamaktadır. Günümüzde bunu uygulayan bankalar bulunuyor ancak onların da bir takım kriterleri bulunmaktadır.

Ev Hanımları Kredi Alabilir mi?

Hiç bir geliri olmayan ev hanımlarının kredi alabilmesi pek mümkün olamamaktadır. Hane içerisinde düzenli bir geliri olan kişi olması önemli bir kriterdir. Ev hanımına ait başka bir gelir olabilir ancak bu durumda da onun belgelenmesi gerekmektedir.

Yani düzenli bir gelir şartı her durumda geçerlidir. Banka bir müşterisi ile kredi ilişkisine girmeden önce kredinin ödenme potansiyeline bakmaktadır. Bu nedenle gelir önemli bir kriterdir.

Kredi Kriterleri

Kredi için her banka kendi kriterini uygulayabilse de genel olarak aynı noktalar vurgulanmaktadır. Düzenli ve sigortalı bir gelir bu noktalardan en önemlileridir. Ev hanımı olan bir kişinin bir yerden bir geliri olabilir yani krediyi ödeyecek durumda olabilir ancak bu durumda banka mutlaka kişiden bunu belgelendirmesini talep etmektedir.

Örneğin bir kira geliri olabilir böyle durumlarda kira kontratı ya da düzenli kira aldığını belirleyen bir takım belgeler talep edebilmektedir. Bu belgeleri bankalara ibraz edebildiğiniz durumlarda ev hanımı da olsanız kredi alabilirsiniz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36