KYK yurt ve burs başvuru tarihleri ne zaman? Başvurular başladı mı?

YKS yerleştirme sonuçlarından sonra gözler KYK yurt ve burs başvurularına çevrilmiş durumda.

Ekonomi 31.08.2021, 17:28 İrem Durak
KYK yurt ve burs başvuru tarihleri ne zaman? Başvurular başladı mı?

KYK yurt ve burs başvuru tarihleri ne zaman? Başvurular başladı mı?

YKS yerleştirme sonuçlarından sonra gözler KYK yurt ve burs başvurularına çevrilmiş durumda. Bir eğitim programında okuma hakkı kazanan adaylar, KYK’nın sağlamış olduğu yurt ve burs imkânından yararlanabilecek.

Belli koşulları taşıyan adayların başvuruda bulunabildiği KYK yurt ve burs başvuru tarihleri ile alakalı olarak bilgi, Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından açıklanıyor. Yurt dışı ya da şehir dışından gelen öğrencilerin başvuruda bulunduğu KYK yurt başvuruları, yerleştirme sonuçlarından sonra başlıyor.

KYK Yurt Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurt ve burs başvuru tarihleri daha açıklanmadı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra KYK tarafından yurt ve burs başvuruları gerçekleştiriliyor.

Yurt başvuruları ÖSYM yerleştirme işlemlerinin sonuca varmasının arkasından e-Devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. Bundan ötürü e-Devlet şifresi bulunmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek e-Devlet şifresi almaları ya da öteki e-Devlet giriş yöntemlerinden birine (e-imza, internet bankacılığı, T.C. kimlik kartı, mobil imza) sahip olmaları gerekmekte.

YKS sınavına girerek ilk defa bir yükseköğretim programına girme hakkı kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuruları; Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte e-devlet kapısı üzerinden gerçekleştirilir. Normal öğrenim zamanında öğrenimlerini tamamlayamayan öğrencilere bir öğretim sene daha yurtlarda barınma imkânı tanınır, bu öğrencilerden yurtlarda hali hazırda kayıtlı bulunmayanlar ara sınıf öğrencileri ile birlikte başvuru yapacaklardır.

ÖSYM tarafından ek kontenjan ile bir yükseköğretim programına yerleştirilen öğrenciler, 7143 sayılı Kanun kapsamında aftan faydalanarak tekrardan öğrenime başlayanlar, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler, özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına giriş yapanlar, yurt içi ve yurtdışı değişim programına katılım sağlayan öğrenciler, lisansüstü öğrencileri, burslu olmayan uluslararası öğrenciler ve lisans tamamlama öğrencilerin yaptıkları başvuruları bakanlık tarafından belirlenecek zaman içerisinde e-Devlet’ten gerçekleştirilmektedir.

Değerlendirme ile ilgili sonuçlar Bakanlık internet sitesi http://sonuc.gsb.gov.tr sayfasından duyurulmaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35