Yoksulluk Sınırı Kaç TL?

Fakirlik sınırı kaç TL? Yoksulluk sınırı nasıl hesaplanır? Almanya yoksulluk sınırı kaç euro? Mutlak yoksulluk sınırı kaç dolar?

Ekonomi 30.10.2020, 12:09
Yoksulluk Sınırı Kaç TL?

Yoksulluk bugünlerde daha fazla düşünmemiz gereken bir konu, çünkü sanırım ki dünya üzerindeki birçoğumuz ister istemez lüks hayat yaşamaya alışmış. Tabii yoksulluk nedir veya lüks hayat nedir diye soracak olursak, bunun cevabı herkes için farklı olacaktır. Burada bahsedeceğimiz konu, bugünlerde yoksulluğun kaç lira olduğu.

Her ne kadar herşey yolundaymış gibi görünse de, maalesef yoksulluğun yüzdesi gittikçe yükseliyor. Yoksulluk bu yıl maalesef 2 buçuk bin liraya kadar gelmiştir. Bu yoksulluğun neden olduğu konusunda aslında birçok farklı nedenler olmaktadır. Buradan hem nedenlerinden kısaca bahsedeceğiz, hem de yoksulluk nereye kadar gidecek, bunları konuşacağız. Yoksulluk aslında bir nevi insanların kendi tasarladığı bir gerçektir.

Lüks Hayattan Vazgeçmezsek Yoksulluk Olur

Yoksulluk, yani açlık aslında maalesef insanların kendi ortaya koyduğu bir gerçektir. Bu ne doğa ile alakalı, nede dünya ile alakalıdır. İnsanlar lüks hayatta yaşamaya ve aynı zamanda insanların birbirleri ile lüks hayat için yarışması, yoksulluğun gerçeğini ortaya çıkaryor.

Yukarıda bahsetmiş olduğumuz yoksulluğun sınırı neredeyse 2 buçuk bin lira, yani aşağı yukarı bir asgari ücret kadar. Bu gerçekten çok yüksek bir rakam. İnsanoğlu maalesef sadece kendi ile değil, çevresi ile de psikolojik anlamda savaş halinde olduğundan, yoksulluk sınırı gitgide yükselmektedir. Bunu durdurmanın tek yolu, aslında insanın “insan” olduğunu farkına varmasıdır. Yoksulluk bir bakıma psikolojik ve sosyolojik bir durumdur.

Yoksulluk Psikolojisi

Sokağa çıktığınızda yoksulluk nedir diye kısa bir anket yaparsanız, aslında aşağı yukarı birçok kişiden aynı cevabı alabilirsiniz ama alacağınız cevaplardan bazıları; gençlerden örneğin parasızlık diyebilir veya istediklerini yapamamak diyebilir ya da okumak isteyenler için okula gidememek te diyebilir.

Yetişkinler veya çalışanlar için parasızlık, iş bulamama, çocuklarını okula gönderemem veya kendi evinde yaşayamama ve benzeri cevaplar verebilirler. Bunların hepsi kişiden kişiye değişkenlik gösteren cevaplardır, fakat kimse neden bu hale geldik diye düşünmez ve “hayat” der.

Yoksulluk modernleşme, teknolojinin çok hızlı gelişmesi ve Avrupalaşmaya çalışmadan dolayı ortaya çıkan bir gerçektir. En azından ülkemizde olan yoksulluğun gerçeği bu dur.

Yoksulluk Nasıl Engellenir?

Bu soru aslında hem çok kolay, hem de çok zor cevaplanabilecek bir soru, çünkü yoksulluğu yok edebilecek olan da ortaya koyabilecek olan da insandır. Birçoğumuz maalesef o kadar çok iş beğenemiyoruz ki, haliyle iş bulamaz hale geliyor ve işsiz ve parasız kalıyor.

Elbette bu demek değildir ki size uymayan veya yakışmayan işler yapacaksınız, fakat bazen hayatınızda ilk defa yapacağınız işler bile yapmak zorunda kalabilirsiniz veya mesleğinizi değiştirmek zorunda kalabilirsiniz. Bunun yanı sıra tasarruf, yoksulluğu engellemenin en büyük yoludur.

Birçok konuda o kadar çok israf ediliyor ki, bizi otomatik olarak yoksulluğa itiyor. Bu sebeple eğer yoksulluğu azar azarda olsa ortadan kaldırmak istiyorsak, lüks hayattan uzak duracağız, iş beğenmemezlik edilmeyecek ve en önemlisi tasarruf yapılması gerekiyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:02
Öğle 12:53
İkindi 16:36
Akşam 19:35
Yatsı 20:59