Evren Gezilecek Yerler, Evren Nüfusu ve Evren Posta Kodu

Evren ilçesi hakkında merak edilenler, Evren ilçesi tarihi, Evren ilçesi yapısı, Evren ilçesi özellikleri ve dahası.

Evren 10.09.2020, 15:25
Evren Gezilecek Yerler, Evren Nüfusu ve Evren Posta Kodu

Evren Gezilecek Yerler

Evren’de gezilecek yerler listesi pek kabarık olmasa da yine de tarihi kalıntılar yer almaktadır. Bu bağlamda gezilecek yerler arasında; Höyük, Sığırcık Kalesi ve Hirfanlı Barajı önemli yerlerdir. Ülkenin sayılı büyük barajlarından olan Hirfanlı buradadur. En derin noktası 70 metre olan Hirfanlı Barajı’nda özellikle yaz aylarında plaj ve günübirlik piknikler görülmektedir.

Evren Halkı Nasıldır?

Evren halkı Ankara’ya uzak olsa bile Ankara ile sıkı ilişkilere sahiptir. Sıcak kanlı, dürüst ve cömert insanıyla bilinmektedir.

Evren Tarihi

Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olduğu çeşitli kaynaklarda geçmektedir. Hitiler, Romalılar, Persler, Frigler, Karahanoğulları, Selçuklular ve Osmanlılar egemenlik kurmuştur. İpek Yolu olarak adlandırılan ve Selçujlular ile Osmanlılar döneminin en önemli ticaret yolu buradan geçer.

1963 senesinde köy olmaktan çıkan Evren ilçe olarak anılmaya başlanmıştır. Sonrasında 1957’deHirfanlı Barajı ile birlikte ilk kuruluş yeri sular alntında klmıştır ve bugünkü yerine taşınmıştır. 1982’de asıl adı olan evren’i almıştır. 1990’da ilçe statüsü almış ve 12 Eylül darbesinden sonra ilçe adının Evren olması bazı yorumları da beraberinde getirmiştir.

Evren İlçesinde Ne Alınır?

Evren ilçesinde yöresel lezzetler ile baraj gölünden tutulan balık ziyafetleri meşhurdur. Ancak yine de bir şey almak isteyenler için çeşitli el sanatları bulmak mümkündür.

Evren Ankara Arası Kaç Kilometre?

İl Merkezine yani Ankara’ya olan uzaklığı 178 kilometredir. Ankara’nın en uzak ilçesidir.

Evren Yol Tarifi

Evren ile Aksaray arası 100 km ve Evren Kırşehir arası mesafe de 80 km’dir. Ancak Evren Ankara’nın ilçesidir ve çeşitli ulaşım yolları bulunmaktadır. En uzak ilçe olduğu için ulaşım diğer ilçelere göre daha uzundur. Belirli saatlerde otobüs yolculuğu yapmak mümkündür.

Evren İlçesi Özellikleri

Evren ilçesinde baraj gölünün bulunması son zamanlarda turizme kıyıların açılmasıyla beraber önem kazanmıştır. Çok büyük bir göl haline getirilen Hirfanlı Barajı yöreye deniz özlemini yitirmeyi sağlayacaktır. Evren ilçesine gelenlerin mutlaka gölden tutulan balıkları tatması önerilmektedir.

Evren Posta Kodu

Ankara Evren Posta Kodu 06770 olarak belirlenmiştir.

Evren Nüfusu Kaçtır?

Ankara Evren nüfusu 3097 olarak sayılmıştır. Toplam erkek sayısı 1534 ve kadın sayısı da 1563’tür.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04