Kurban Güzellik Yarışması’nı ‘Asil’ kazandı

Gölbaşı Belediyesi, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala en güzel kurbanı seçebilmek adına 'Kurban Güzellik Yarışması' gerçekleştirdi.

Gölbaşı 04.07.2022, 16:40 İrem Durak
Kurban Güzellik Yarışması’nı ‘Asil’ kazandı

Kurban Güzellik Yarışması’nı ‘Asil’ kazandı

Gölbaşı Belediyesi, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala en güzel kurbanı seçebilmek adına 'Kurban Güzellik Yarışması' gerçekleştirdi. Güzellik yarışmasının kazananı 900 kilogramlık 'Asil' oldu.

Gölbaşı Belediyesi tarafından bu sene ikincisi gerçekleştirilen 'Geleneksel Kurban Güzellik Yarışması'nda, Türkiye'nin dört bir tarafından gelen kurbanlıklar jüri üyelerinin karşısına geçti. MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya ve Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek'in jüri üyesi olarak görev yaptığı yarışmada hayvanların kilosuna, ırkının kendi özelliklerini yansıtıp yansıtmadığına, güzelliğine bakıldı. Yarışmada ilk üçe giren hayvanlara ve sahiplerine ödül takdim edildi. Yarışmanın birincisi olan 'Asil' ise yarım altın kazanandı.

Yarışma Üreticileri Motive Ediyor

Bu tür yarışmaların üreticiler arasında tatlı bir rekabet ortamı oluşturduğunu belirten Karakaya, “Üreticilerimiz, önümüzdeki seneye daha hevesli ve daha hırslı hazırlanacaklarını söylüyorlar. Katılımcıların tamamı ciddi bir emek ortaya koymuşlar. Burada önemli olan insanların bir araya gelmesi ve üreticileri bu alanda motive etmesi” dedi. Yarışmayı uzun yıllar boyunca yapmak istediklerinin altını çizen Şimşek ise şunları söyledi: “Çünkü biz bir günlük değil geleceği planlayarak hareket ediyoruz. Geleceği planlamamızın en büyük sebebi, çiftçimizin, besicimizin ve üreticimizin yanında olmamız. Bunları yaparken de hem kurban satış alanımızı Ankara'mıza tanıtıyoruz hem de buraya gelen, besicilik yapan, üreticilik yapan misafirlerimizi motive etmiş oluyoruz. İnşallah eylül ayında kesimhaneyi başlatıyoruz. Et entegre tesisini hayata geçirmiş olacağız.”

KENDİ ELLERİYLE BESLEDİ BÜYÜTTÜ

Yarışmada birinci olan 900 kilogramlık 'Asil'i küçüklüğünden beri kendi eliyle beslediğini ifade eden besici Erdem Akça, “Yarışma olacağını bildiğimiz için buzağılığından beri kendim besliyorum. Çok gururluyum” dedi. Yarışmanın ikincisi 880 kilogramlık 'Kral', üçüncüsü ise 750 kilogramlık 'Malazgirt' oldu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08