Bahçesine domuz dadanan çiftçi bakın ne yapıyor?

Ankara'da bahçesine domuz dadanan çiftçi, sonunda çareyi ses sistemi kurmakta buldu.

Güdül 21.09.2021, 14:45 İrem Durak
Bahçesine domuz dadanan çiftçi bakın ne yapıyor?

Bahçesine domuz dadanan çiftçi bakın ne yapıyor?

Ankara'da bahçesine domuz dadanan çiftçi, sonunda çareyi ses sistemi kurmakta buldu.

Ankara'da bahçesine domuz dadanmış olan çiftçi, son olarak çareyi kurduğu ses sisteminde buldu. Bahçesinde 24 saat boyunca oyun havaları çalmış olduğu sistemle domuzların istilasından kurtulmayı başaran Ferhat Çolak'ın çiftçi komşuları da hayvanların bahçelerine verdiği zarardan korunmuş oldu.

Ankara'nın Güdül ilçesinde tarımla uğraşmakta olan Ferhat Çolak, bahçesine dadanmış olan domuzlar için oldukça ilginç bir yönteme başvurdu. Üzüm ve çeşitli meyveler yetiştirmekte olduğu bahçesini domuzlar istila etmiş olan çiftçi, bahçesine kurmuş olduğu ses sistemiyle domuzlardan kurtulmayı başardı. Bahçedeki ağaçlara hoparlör yerleştiren Çolak, çaldığı Ankara oyun havaları sayesinde bahçesini koruyor.

Ferhat Çolak'ın kurmuş olduğu sistem komşularının da yüzünü güldürüyor. Komşu çiftçiler de tarladan yükselen sesten ötürü yaban hayvanlarının bahçelerine verdikleri zarardan korunmuş oldu. Çolak, "Üzümlerimizi heder ediyorlar. Bunun için müzik sistemi kurduk. Onun sesiyle gelmiyor gece gündüz kendi kendine müzik çalıyor. Geceleri beklememiz gerekiyor. Başka bir çare bulamadık. Bununla gelmiyor. 7 24 ses çalıyor. Sesten gelemiyor. Sesi kapattığımızda ertesinde hemen geliyor. Komşularımızın da bahçelerini talan etti. Onlar da bu sistemden memnunlar. Bir ay iki ay önce koysak daha çok üzüm olacaktı. Müzik sayesinde domuzdan kurtuluyoruz böylece. Hem müzik dinliyorlar, hem de korkudan gelmiyorlar" şeklinde konuştu.

Kurulan sistemden memnun olan komşu çiftçi Fatma Akgül ise "Domuz sebzelerimizi çiğnedi. Bunu takalı rahatladık. Müzikten gelmedi. Biz de bunlarla oyalanıyoruz. Bolu'dan köye geldik. Şimdi köye yerleştik. Bir haftadır onun sayesinde sebzemiz kurtuldu" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11