Güdül Gezilecek Yerler, Güdül Nüfusu ve Güdül Posta Kodu

Güdül ilçesi hakkında merak edilenler, Güdül ilçesi özellikleri ve Güdül tarihi.

Güdül 11.09.2020, 11:29
Güdül Gezilecek Yerler, Güdül Nüfusu ve Güdül Posta Kodu

Güdül Gezilecek Yerler

Güdül eşsiz güzelliği ve sakinliğiyle Ankara’da eşsiz bir ilçedir. Güdül denince birçok kişinin aklına leblebi gelmektedir. Gezilecek yerleri daha çok doğal güzellikler olsa da Güdül Evleri Güdül’de görünmeye değer bir mimariye sahiptir. Sorgun Göleti, Yeşilöz-Kirmir Vadisi ve bu vadideki mağaralar ziyaretçileri beklemektedir. Ayrıca Haziran ayındaki Kiraz Festivali de görülmeye değer bir etkinlik türüdür.

Güdül Halkı Nasıldır?

Güdül halkı etnik köken olarak farklı kültürleri bir arada barındırmayı başarsa da Ankara ile diğer ilçeler gibi çok yakın olmadığından biraz daha ufak bir ilçede yaşamaktadır. Sıcak kanlı, cömert ve Güdül’ü seven bir yapısı vardır.

Güdül Tarihi

Yörenin yerleşim tarihi çok eskiye dayanmaktadır. Özellikle de ilçenin yakınındaki Kirmir Çayı ve bu çevrede oyulmuş mağaralar ve kayalar bulunmaktadır. M.Ö. 2000’li yıllarda Hititlerin yaşadığına dair kalıntılar vardır. Sonraki süreçlerde de Frigler bölgede egemenlik kurmuştur. 1071 Malazgirt Savaşı’ndan sonra da Türkler tarafından bölge alınır. 1957 yılında da 859 yıllık bir Türk geçmişinden sonra ilçe haline getirirli.

Güdül İlçesinde Ne Alınır?

Güdül ilçesine gidenler Haziran ayına denk gelirse Kiraz festivaline katılarak kiraz alabilir. Ayrıca Güdül’ün leblebisi oldukça meşhurdur. İlçede dericilik de yapıldığından bu alana özgü el sanatları bulmak mümkündür. Çok bilinmese de Güdül’ün sivri biberi son yıllarda ses getirmeye başlamıştır.

Güdül Ankara Arası Kaç Kilometre?

Güdül ile Ankara merkez arasındaki mesafe 90 kilometredir.

Güdül Yol Tarifi

Ankara’dan Güdül’e gitmek isteyenlerin Etlik’te bulunan Otobüs Terminaline ulaşması gerekir. Özel araçla gitmek isteyenler de Ankara-Beypazarı kara yolunu takip ederek Ayaş’ı geçer ve kara yolundan kuzey yönüne yönelerek Güdül2e hareket eder.

Güdül İlçesi Özellikleri

Güdül ilçesi karasal iklime sahip olup ekonomik etkinliklerin başında hayvancılık gelmektedir. Kıl keçisi ve sığır yetiştiriciliği vardır. Dericilik, leblebicilik yapılırken sivri biberi de meşhurdur. İlçede ayrıca her sene Haziran ayında Kiraz Festivali gerçekleştirilir.

Güdül Posta Kodu

Güdül Posta Kodu 06840 olarak belirlenmiştir.

Güdül Nüfusu Kaçtır?

Güdül nüfusu son sayımlara göre 8892 olarak belirlenmiştir. Nüfusun 4396’sı erkek ve 4496’sı kadından oluşmaktadır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03