23 Yaşındaki Genç YouTuber Kart Bilgilerine Erişerek Kanalına Bağış Yapmış!

Samsun'da emniyet güçlerine iletilmiş olan çok sayıda şikayetten sonra, siber güçler harekete geçti.

Gündem 13.05.2022, 15:48 İrem Durak
23 Yaşındaki Genç YouTuber Kart Bilgilerine Erişerek Kanalına Bağış Yapmış!

23 Yaşındaki Genç YouTuber Kart Bilgilerine Erişerek Kanalına Bağış Yapmış!

Samsun'da emniyet güçlerine iletilmiş olan çok sayıda şikayetten sonra, siber güçler harekete geçti. 23 yaşındaki genç bir YouTuber haksız kazanç sağladığı gerekçesi ile evine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Maalesef ki internet dünyasında meydana gelen dolandırıcılık olayları gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Özellikle telefon üstünden yapılan dolandırıcılıklar ile ilgili de emniyet güçleri ve İç İşleri Bakanlığı sürekli olarak uyarılar yapıyor. 

Geçtiğimiz ay da Paw Guards ile ilgili çıkan dolandırıcılık iddialarının ardından Jahrein’in paylaşmış olduğu videoyla olaylar büyümüş ve tepkiler bir türlü kesilmemişti. Fakat internet üstünde dönen dolandırıcılık iddiaları bununla da sınırlı değil. Bugün de ismi açıklanmayan bir YouTuber’ın haksız kazanç sağladığı iddia edildi ve YouTuber gözaltına alındı.

23 yaşındaki YouTuber’ın mobil ödeme sayfalarını taklit ederek haksız kazanç sağladığı iddia edildi.

Bir süredir emniyet güçleri sosyal medya üzerinden dönen haksız kazançlar konusunda denetimleri sıkılaştırmıştı. Bugün de hakkında çok fazla şikayet alınan bir YouTuber, emniyet güçlerinin soruşturmasına takıldı. YouTuber hakkında emniyet güçlerine iletilen şikayetlerin büyük birçoğunluğu mobil ödeme sayfalarının sahtelerini yaptığı ve insanları bu şekilde dolandırdığına yönelikti.

Şikayetlerin bir diğer konusu ise; Youtuber’ın kart bilgilerini çalarak kendi kanalına bağış yaptığı yönündeydi. Siber polisinin sanal devriye ekipleri tarafından tespit edilen işlemlerin ardından, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü harekete geçti ve YouTuber’ın evine operasyon düzenlendi. Şahıs evinde gözaltına alınarak Samsun Adliyesi’ne sevk edildi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 16 Nisan 2024
İmsak 04:32
Güneş 06:02
Öğle 12:53
İkindi 16:36
Akşam 19:35
Yatsı 20:59