3 dakika gecikti diye sınava alınmadı, kendi kendini teselli etti

Ankara'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) için kampüse 3 dakika geç gelen Cenk Bahçe, içeriye alınmadı.

Gündem 18.06.2022, 19:28 İrem Durak
3 dakika gecikti diye sınava alınmadı, kendi kendini teselli etti

3 dakika gecikti diye sınava alınmadı, kendi kendini teselli etti

Ankara'da Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) için kampüse 3 dakika geç gelen Cenk Bahçe, içeriye alınmadı. Bahçe, "Kendimi denemek için girecektim" şeklinde teselli sözcükleri döktü.

Ankara'da YKS'nin ilk oturumu olan TYT için adaylar sabah erken saatlerden itibaren okulların bahçelerinde toplanmak için akın etti. Sınav saatinin yaklaşması ile beraber adaylar, tepeden tırnağa aranarak ve belgeleri kontrol edilerek sınıflara getirildi. Maske zorunluluğu kalktığından dolayı girişte öğrencilere maske dağıtımı olmadı. Sınava kısa bir süre kala gelen bazı adaylar koşup son anda içeri girmeyi başardı. Saat 10.00'dan sonra gelenler ise içeriye alınmadılar.

3 DAKİKA GECİKTİ, ALINMADI

Hacı Bayram Veli Üniversitesi'nde 3 dakika geciken Cenk Bahçe de içeri alınmadı. Bahçe, "Ben kendimi denemek için girecektim. Bugün olmadı maalesef. Artık yarın şansımızı deneyeceğiz. Yani 3 dakika ile geç kalmak kötü bir durum. Yetişmek için elimden geleni yaptım, koştum ama olmadı. Görevliler beni doğal olarak içeri almadı; çünkü onlar da görevini yapıyor" dedi. Öte yandan koronavirüs pozitif belgesini sınava girerken bina girişindeki görevlilere teslim eden adaylar da yedek sınav salonlarında sınava alındı. Sınav yapılan binaların çevresinde ise polis ekipleri, sessizliği sağlamak için önlem aldı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:52
Güneş 05:36
Öğle 13:00
İkindi 16:54
Akşam 20:15
Yatsı 21:51