73 sanık bulunan 'Bataklık' davası başladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun uyuşturucu ile suç gelirlerine yönelik cumhuriyet tarihinin en büyüğü olarak belirttiği 'Bataklık' soruşturması için açılan dava başladı.

Gündem 18.10.2021, 14:09 İrem Durak
73 sanık bulunan 'Bataklık' davası başladı

73 sanık bulunan 'Bataklık' davası başladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun uyuşturucu ile suç gelirlerine yönelik cumhuriyet tarihinin en büyüğü olarak belirttiği 'Bataklık' soruşturmasında aralarında Nejat Daş ve Çetin Gönen'in de yer aldıkları 26'sı tutuklu 73 sanık ile ilgili olarak açılan dava başladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun uyuşturucu ile suç gelirlerine yönelik cumhuriyet tarihinin en büyüğü olarak belirttiği 'Bataklık' soruşturmasında aralarında Nejat Daş ve Çetin Gönen'in de yer aldıkları 26'sı tutuklu 73 sanık ile ilgili 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek ve üye olmak', 'uyuşturucu ticareti' suçları ile ilgili açılan davanın görülmesine başlandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından açıklanan operasyon, 30 Haziran 2020 tarihinde başlatıldı. Operasyon kapsamında 9 ülkede faaliyet gösterdikleri belirtilen örgütün liderleri Çetin Gören, Nejat Daş, Halil Aslantaş ile beraber 113 kişi gözaltına alındı. Uluslararası sularda taşımacılık gerçekleştiren gemilerde tonlarca uyuşturucu ele geçirildi. Şüphelilerden Daş, Gören ve Aslantaş'ın da aralarında yer aldığı 26 kişi tutuklandı.

52 Seneye Kadar Hapis Talebi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Nejat Daş ile Çetin Gönen örgüt lideri, 5 şüpheli örgüt yöneticisi, 53 şüpheli örgüt üyesi ve 13 şüpheli ise örgüte üye olmamakla beraber yardım eden pozisyonda bulundu. Toplam 73 şüpheli ile ilgili düzenlenen iddianame Ankara 33'ncü Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilerek, 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, üye olmak' ve 'uyuşturucu ticaretinden elde edilen geliri aklama' suçlarından 28,5 yıldan 52 yıla kadar hapis cezası istemi ile dava açıldı.

26'sı tutuklu 73 sanığın ile ilgili dava Ankara 33'ncü Ağır Ceza Mahkemesinde başladı. Duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile sanık yakınları bir de çok sayıda avukat katılım sağladı. İddianamenin özetinin okunmasından sonra avukatlara ve sanıklara savunma için söz verildi. Sanıklar, savunmalarını yapmaya başladı. Duruşma devam ediyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01