Ahmet Türk'ten "Kürt seçmen Mansur Yavaş'a oy verir mi?" sorusuna yanıt

Muhalefetin olması muhtemel cumhurbaşkanı adayları arasında adı yer alan Mansur Yavaş ile alakalı "Kürt seçmen oy verir mi?" sorusu sık sık akıllara geliyor.

Gündem 14.05.2022, 17:56 İrem Durak
Ahmet Türk'ten "Kürt seçmen Mansur Yavaş'a oy verir mi?" sorusuna yanıt

Ahmet Türk'ten "Kürt seçmen Mansur Yavaş'a oy verir mi?" sorusuna yanıt

Muhalefetin olması muhtemel cumhurbaşkanı adayları arasında adı yer alan Mansur Yavaş ile alakalı "Kürt seçmen oy verir mi?" sorusu sık sık akıllara geliyor. Farklı anketlerde bu soruya cevap aranırken, konuyla ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi. HDP'li eski milletvekili ve eski Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, "Kürtler Yavaş'a oy verir mi?" sorusunu cevapladı.

2023 yılında yapılacak olan seçimler ile ilgili çalışmalar devam ederken muhalefetin adayı henüz belli değildi. Olası adaylar arasında birçok kişinin adı geçerken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da bunlardan biri olarak yer alıyor. Gelen açıklamalarda, Yavaş'ın aday olmayacağının sinyali yakılırken, anketlerde ise adı sık sık adaylar arasında bulunuyor. Öte yandan Yavaş'ın adaylığı durumunda akıllara gelen bir soru da Kürt seçmenin oy verip vermeyeceği.

AHMET TÜRK'TEN DİKKAT ÇEKEN YORUM

Bazı anketlerde, bu soruya da yanıt aranırken, Kürt siyasetinin önde gelen isimlerinden Ahmet Türk, konuya ilişkin yorumda bulundu. Independent Türkçe'de yer alan habere göre Ahmet Türk, merak edilen bu soruya "Mansur Yavaş'ın aday olması halinde Kürtlerin ona oy vereceklerini sanmıyorum" şeklinde yanıt verdi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03