Altında düğün sezonu hareketliliği

Düğün sezonu öncesi hazırlıklarını bitirmek isteyen çiftler, kuyumcuların yolunu tutarken bu yılın gözdesi pırlanta ve mücevherler oldu.

Gündem 07.05.2022, 13:53 İrem Durak
Altında düğün sezonu hareketliliği

Altında düğün sezonu hareketliliği

Düğün sezonu öncesi hazırlıklarını bitirmek isteyen çiftler, kuyumcuların yolunu tutarken bu yılın gözdesi pırlanta ve mücevherler oldu.

Düğün hazırlığı içinde olan vatandaşların alışveriş tercihlerinde ilk sırada bulunan kuyumcularda hareketlilik başlamış durumda. Eskişehir’de de düğün hazırlıklarını bitirmek isteyen vatandaşlar, kuyumculara gitmeye başladı. Gelin ve damat adayları bilezik ve alyans gibi ürünlerin yanı sıra yükte hafif ama pahada ağır olan pırlantalara ilgi gösterirken, düğüne katılım sağlayacak misafirler ise gram altına yöneliyor.

Eskişehir’de 22 seneden bu yana dede mesleği olarak kuyumculuk yapan Cemil Yönlüer, Kuyumcular sokakta insan yoğunluğunun arttığı günlere girildiğini ifade etti. Düğün sezonunun başlamasının yanında gurbetçilerin de gelmesinin bu durumda etkili olduğunu belirten Yönlüer, “Düğün mevsimi açılıyor, nisan mayıs ayları bizim için düğünlerin ve nişanların başladığı tarihler oluyor. Bu aylarda piyasa hareketleniyor. Bayramında etkisi var, yurt dışından gelenlerin de hareketliliği oluyor. Altın her zaman geçerli bir yatırım aracı, aynı zamanda düğünlerin vazgeçilmezi. O yüzden de hareketlilik oluyor, şu sıkıntılı dönemlerde buna şükür. Geçen sene pandeminin etkisi vardı. Çok az düğün yapıldı, onun sıkıntısı vardı. Geçen sene ertelenen düğünlerin de bu sene yapılacağını düşünürsek, bu sene piyasanın daha hareketli olacağını düşünüyoruz” dedi.

Kuyumculuk piyasasında altının yerinin her zaman farklı olduğunu söyleyen Yönlüer, bu senenin ilgi odağı olan ürünlerden de bahsetti. Düğüne gidecek misafirlerin gram altın üzerinde yoğunlaştığını vurgulayan Yönlüer, evlenecek çiftlerin pırlanta ve mücevherlere ilgi gösterdiğini anlattı. Yönlüer taleplerden bahsederken şu ifadeleri kullandı;

“Altının cazibesi hiçbir zaman bitmiyor. Herkes bütçesine göre bir şeyler almaya çalışıyor. Eskiden düğünlerde küçük altın takılıyordu, şimdi onun yerini gram altınlar aldı. Gram altınlara talep daha fazla ama bu senenin gözdesi pırlanta ve mücevherler. Yeni nesil biraz daha onlara yöneldi. Hırsızlıkların da çoğalmasından ötürü, insanlar pek bilezik gibi ürünler takmayı tercih etmiyor. Onun için küçük, ama değerli ürünlere yöneldi insanlar”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35