Ankara’da Ramazan Pidesi Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, Kocaeli Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği'nde düzenlemiş olduğu basın toplantısında, ramazan pidesi fiyatlarını duyurdu.

Gündem 06.04.2021, 17:30 İrem Durak
Ankara’da Ramazan Pidesi Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Ankara’da Ramazan Pidesi Fiyatları Ne Kadar Oldu?

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Balcı, Kocaeli Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği'nde düzenlemiş olduğu basın toplantısında, ramazan pidesi fiyatlarını duyurdu. Ankara’da ramazan pidesi fiyatları ne olacak?

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, 81 şehirde pidenin kilogram başına fiyatın 10 lirayı geçmeyeceğini duyurdu. Ramazan pidesinin Ankara'da 275 gramı 2,5 liradan satışa çıkarılacak.

Federasyon olarak geçen yıl şehirlerde 8,5-9 lira olarak uygulanacak olan kilogram fiyatının bu yıl 10 liranın üzerine çıkmaması yönünde genelge yayınlamış olduklarını belirten Balcı, odaların da genelge çerçevesinde şehirlerinde kendi maliyet hesaplarını gerçekleştirerek ticaret odalarından fiyatlarını almış olduklarını belirtti.

Kilogramı 10 TL'yi Aşmayacak

Balcı, 81 şehir için pidenin kilogram fiyatının 10 lirayı aşmayacağını vurgulayarak şunları şu verileri aktardı: "Ramazan pidesi Ankara şehri için 275 gramı 2,5 liradan, yani kilogramı 9-10 liraya varmakta. İzmir'de pidenin 300 gramı 3 lira; İstanbul'da 350 gram pide 3 lira, 400 gram 4 lira, yine aynı şekilde kilogramı 10 liranın üzerinde bulunmuyor. Bursa'da pidenin 200 gramı 2 lira, Kocaeli'de 370 gramı 3,5 lira, Samsun'da 420 gramı 4 lira, Sakarya'da ise 470 gramı 4,5 liradan, yani kilogram olarak 9,5 liraya tekabül eden fiyatlar bulunuyor. Ramazan ayında ürettiğimiz pide fiyatları ise bu biçimde."

İçişleri Bakanlığının dün akşam yayımlamış olduğu genelge doğrultusunda ramazan ayında fırınların önünde pide kuyruğu oluşmaması adına bir dizi önlem aldıklarını söyleyen Balcı, şunları ifade etti:

"Fırınlara özel pide siparişi verilemeyecek"

"Bunların en başında gelmekte olan 2 konu bulunuyor. Vatandaşlarımız fırınlara geçerek kıymalı, kuşbaşılı özel pide siparişi vermesi yasaklandı. Yani özel pide yapma siparişi olmayacak. Bu fırınlardaki yoğunluğu önleyecek. Diğer bir konu da iftara 2 saat süre kala fırınlarımızda üretim tamamlanmış olacak. Yani iftar saatine 2 saat zaman kaldığında fırınlarımızda pide ya da ekmek pişirme işlemi gerçekleştirilmezken satışlar sürecek. “

Pide fiyatlarında geçen seneye göre yüzde 8 ile 13 civarında bir artışın söz konusu olduğunu söyleyen Balcı, fiyat artışını ise un, maya ile susam fiyatlarında meydana gelen artışa oranla en düşük seviyede tutmuş olduklarını söyledi.

Pidenin de ambalaja konularak satılacağını dillendiren Balcı, "Bugüne kadar nasıl tek bir vatandaşımız ekmek aramadı ise bu ramazan ayı içinde de en sağlıklı biçimde, sosyal mesafeyi koruyarak, fırın önlerinde kuyrukları önleyerek satışlarımızı gerçekleştireceğiz" dedi.

Un Tedariğinde Problem Yok

Balcı, fırınların un tedariği için problem yaşayıp yaşamadığının sorulmasına yönelik de şunları belirtti:

"Un tedariği ile ilgili sorunumuz bulunmuyor. Yeteri kadar buğdayımız bulunuyor, unumuz var. Mayanın ham maddesi ile ilgili olarak bir sıkıntı olması ihtimali bulunurken Gümrük Bakanlığımızın gümrük vergisini sıfırlaması ile beraber, dışarıdan melas tedariğiyle beraber mayadaki problem de önlenmiş oldu.”

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 30 Nisan 2024
İmsak 04:07
Güneş 05:43
Öğle 12:51
İkindi 16:40
Akşam 19:49
Yatsı 21:18