Bakan Soylu'dan 'Taciz Videoları' ile ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mülteciler tarafından sosyal medyada paylaşılmakta olan 'taciz' videoları ile alakalı konuştu.

Gündem 06.05.2022, 21:15 İrem Durak
Bakan Soylu'dan 'Taciz Videoları' ile ilgili açıklama

Bakan Soylu'dan 'Taciz Videoları' ile ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mülteciler tarafından sosyal medyada paylaşılmakta olan 'taciz' videoları ile alakalı konuştu. Soylu, tepkilerin odağı olan açıklamalarında bu görüntülerin uygunsuz bir şekilde nitelendirilmesini 'ahlaksızlık' olarak nitelendirdi.

Türkiye’de senelerdir gündem olan sığınmacı ve mülteci problemi, son haftalarda sosyal medyada yayılmakta olan birçok görüntüden sonra iyice şiddetlenmiş durumda. Günden güne mülteciler ile ilgili tartışmalar büyürken ülkedeki birçok resmi kurumdan da konu ile alakalı olarak açıklama geliyordu.

Geçtiğimiz günlerde Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), bazı hesapların kendilerini mülteci olarak gösterdiklerini; bunun da iç karışıklık çıkarmak için yapıldığını ifade etmiş ve bunun için inceleme başlattığını açıklamıştı. Bunun yanı sıra sığınmacı ve mülteci sorununu konu edinen ve tüm ülkenin gündemine oturan ‘Sessiz İstila’ isimli kısa filminin yapımcısı tutuklanmış, daha sonra serbest bırakılmıştı. Şimdi ise tüm tartışmalar hız kesmeden devam ederken İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan konu hakkında bir açıklama geldi.

Soylu, paylaşılan görüntüler hakkındaki yorumları 'ahlaksızlık' olarak nitelendirdi

Bir televizyon programına katılan Soylu, son günlerde birçok vatandaşın konuştuğu tek konu hâline gelen mülteciler ve bu kişiler tarafından paylaşıldığı belirtilen görüntüler hakkında konuştu. İçişleri Bakanı yaptığı açıklamalarda, 2017’den bu yana Suriyeli sayısının artmadığını ve gönüllü olanları gönderdiklerini belirtti.

52 yaşındaki bakan, 2021’de her 100 Türk vatandaşından 2.1’inin çeşitli asayiş olaylarına karıştığını, bu oranın her 100 Suriyelide ise 1.3 olduğunu ifade etti. ‘İstila’ söylemlerine karşı çıkan Soylu ayrıca, son haftalarda sosyal medyanın gündeminde bulunan ve vatandaşların büyük tepkisini çeken görüntüler ile ilgili de konuştu.

İçişleri Bakanı bununla ilgili açıklamalarında, “Öyle bir suçlama var ki, affedersiniz bütün röntgeni Suriyeliler çekiyor. Şimdi ben selfie çekiliyorum. Kötü niyetli olsanız, selfie çekildiğim zaman arkamda bir kadın olsa ve selfie’yi yayınlasam. ‘Ya bak bu kadını röntgenliyor mu’ Böyle bir ahlaksızlık var mı ya?” ifadelerini yer vererek dijital ortamlarda dolaşan bu fotoğraflar hakkındaki yorumları ‘ahlaksızlık’ olarak nitelendirdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Mülteci Paylaşımlarına İnceleme Başlattı: Sessiz İstila'nın Yapımcısı Hande Karacasu Gözaltına Alındı

Yapılan açıklama sosyal medyada gündem oldu. Birçok insan, Soylu’nun bu yorumlarını eleştirerek görüntüleri tartışmaya devam etti. Peki, siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Düşüncelerinizi yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 18 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01