Boğulma rakamlarında artış

Türkiye'nin kavurucu sıcakları ile ünlenmiş şehirlerimizden olan Adana, Gaziantep ve Diyarbakır'da bu yaz sezonu içerisinde de boğulma sayıları arttı.

Gündem 03.08.2022, 15:10 İrem Durak
Boğulma rakamlarında artış

Boğulma rakamlarında artış

Türkiye'nin kavurucu sıcakları ile ünlenmiş şehirlerimizden olan Adana, Gaziantep ve Diyarbakır'da bu yaz sezonu içerisinde de boğulma sayıları arttı. Adana'da yılbaşından beri 15, Diyarbakır'da 8, Gaziantep'te ise 7 kişi boğuldu. Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Tolga Çelik, "Çocuklarımız serinleyebilmek için ücretsiz yüzme havuzlarını tercih etmeli" şeklinde konuştu.

Yaz aylarında sıcaklığın etkisini artırdığı kentlerden Adana, Gaziantep ve Diyarbakır’da bazı çocuklar ile gençler serinleyebilmek için ölüm tehlikesini hiçe sayıp sulama kanallarında yüzmeye devam ediyor. Bu sebeple her sene onlarca çocuk kanallarda boğularak can veriyor. Adana’da yılbaşından beri 15, Diyarbakır’da 8, Gaziantep’te ise 7 kişi, boğularak can verdi.

“YÜZME DEĞİL SULAMA İÇİN KURULAN YAPILAR”

Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Tolga Çelik, boğulmalara karşı uyarılarda bulundu. Ölüm tehlikesine dikkat çeken Çelik, serinlemek isteyenlere ücretsiz havuzları önerdi. Sulama kanallarında akıntının oldukça hızlı olduğuna dikkati çeken Çelik, tarım arazilerini sulamak için dizayn edilen yapılar olduğunun altını çizdi. Orada yüzen kişilerin bu sebeple hiçbir zaman güvende olamayacağını belirten Çelik, şöyle devam etti:

Çukurova Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü Öğretim Üyesi Tolga Çelik

“Bu çocuklarımızı, gençlerimizi önce aileleri bilgilendirmeliler. Çok iyi yüzme bilen birinin dahi sulama kanallarına girmemesi gerekiyor. Yüzme bilen ya da bilmeyen için boğulma riski aynı. Çocuklarımız serinlemek için ücretsiz yüzme havuzları tercih etmeliler. Bu tür yerlerde eğitmenler eşliğinde güvenli şekilde suda durma becerisini ve yüzmeyi öğreniyorlar. Sulama kanalına giren kardeşlerimiz bir an öce bu alışkanlıklarından vazgeçip havuzlara gitmeliler.”

Adananın Yüreğir ilçesinde sulama kanalında yüzerek serinlemeye çalışan çocuklar, uyarılara rağmen tehlikeye aldırış etmedi

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04