Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Gündem 16.11.2023, 10:13 Sponsorlu icerik
Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Açık ve kapalı burun estetiği yöntemleridir. Kapalı rinoplasti, burun içinde yapıldığından dışarıdan iz bırakmaz. Açık rinoplastide ise burun ucundan bir kesik yapılır, bu da cerrahın burun yapısına daha fazla erişimi sağlar. Burun kemikleri, kıkırdakları ve dokuları işlem yoluyla şekillendirilir.

Rinoplasti olarak da bilinen burun estetiği, genellikle kapalı veya açık olmak üzere iki ana yöntemle gerçekleştirilir. Her iki yöntemin de avantajları ve dezavantajları vardır. Hastanın beklentileri, burun yapısı ve cerrahın tercihleri işlemi ayarlar.

Kapalı rinoplasti: Bu yöntemde tüm kesikler burun deliklerine girer. Bu nedenle, dışarıdan hiçbir iz yoktur. Kapalı rinoplasti, şişlik ve morluğu azaltarak iyileşmeyi hızlandırabilir. Bununla birlikte, bu yöntemle burun yapısına daha az cerrahi erişim sağlanır.

Açık rinoplasti: Bu prosedür, burun ucunun altındaki kolumella olarak adlandırılan cilt bölgesinde bir kesik oluşturur. Bu, cerrahın burun yapısına doğrudan ve geniş bir şekilde erişmesine olanak tanır. Açık rinoplasti, özellikle daha karmaşık burun estetiği müdahaleleri için tercih edilen bir seçimdir çünkü cerraha daha derinlemesine çalışma şansı verir. Ancak bu yöntemle iyileşme süresi biraz daha uzun olabilir ve biraz daha fazla izin kalabilir.

Burun ameliyatı sırasında burun kıkırdağı ve kemikleri değişir. Burun büyüdükçe kemik veya kıkırdak çıkarılır. Burun büyütülmek için kıkırdak greftleri gibi biyolojik materyaller kullanılır. Bununla birlikte, burun septumu eğriyse (iki burun deliğini ayıran yapı) düzeltilir. Bu, hem fonksiyonel hem de estetik sorunları çözer.

Operasyondan sonra burun sargıları ve tampon uygulanır. Bu tamponlar ve sargılar, cerrahın tavsiye ettiği süre boyunca kullanılabilir.

Rinoplasti, teknik ve yapılan değişikliklere bağlı olarak bir ila üç saat sürer ve genellikle genel anestezi altında yapılır.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nedir?

Burun estetiği, tıbbi olarak rinoplasti olarak da bilinen burun şeklinin, boyutunun veya işlevinin cerrahi yöntemlerle değiştirilmesidir ve burun estetiği hem estetik hem de fonksiyonel nedenlerle tercih edilebilen bir operasyondur ve burun yapısal anormallikleri veya travmanın neden olduğu deformiteleri düzeltebilir.

Septum deviasyonu gibi fonksiyonel sorunların yanı sıra burun ucunun yeniden şekillendirilmesi, burun sırtındaki çıkıntıların alınması, burun kemiklerinin daraltılması veya genişletilmesi, burun deliklerinin boyutunun değiştirilmesi gibi estetik müdahaleler, rinoplasti olarak bilinen estetik müdahalelerin bir parçasıdır. Bu nedenle, estetik ve fonksiyonel sorunları gidermek için tercih edilebilir.

Kimlere Uygulanır?

Burun estetiği uygulaması, hem estetik hem de fonksiyonel nedenlerle çeşitli yaş ve cinsiyet gruplarına uygun olabilir. Bununla birlikte, genellikle 18 yaş ve üzeri burun gelişimini tamamlamış kişilere uygulanır.

Hangi Durumlarda Yapılmalıdır?

Burun kemiklerinin geniş olması, burun ucunun büyük olması, burun sırtında çukurluk veya çıkıntı olması, burun deliklerinin asimetrik olması veya burun kemiklerinin geniş olması gibi estetik sorunlar için burun ameliyatı en iyi seçenektir. nefes alma problemi. Ayrıca, kaza veya travma sonucunda burun deformitelerini düzeltmek için de yapılabilir.

Burun Estetiği Öncesi Bilinmesi Gerekenler

Hasta, ameliyattan önce cerrahla beklentileri, potansiyel riskler ve ameliyat sonrası sonuçları hakkında kapsamlı bir konuşma yapmalıdır. Alkol ve sigara kullanımı azaltılmalıdır ya da tamamen kesilmelidir. Doktor tavsiyesiyle kan sulandırıcı ilaçlar ve bazı takviyelerin kullanımı da sonlandırılmalıdır.

Burun Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Ameliyattan sonra burun ödemi ve morluğu olabilir. Bu belirtiler genellikle birkaç hafta içinde azalır. Hastaların ağır egzersiz yapmamaları, yüzlerine darbe vermemeleri ve başlarını yüksekte tutmaları önerilir. Tampon veya atel kullanılmışsa bakımına dikkat edilmeli ve doktorun verdiği diğer talimatlara uyulmalıdır.

Burun Estetiği Fiyatları 

Burun estetiği fiyatları, uygulanan tekniklere, plastik cerrahın deneyimine, kliniğin konumuna ve işlemin karmaşıklığına göre değişebilir ve burun estetiği fiyatları bu nedenle en doğru ve güncel fiyat bilgisi için bir plastik cerrahla birebir konuşmak en iyisidir.

https://www.mustafaaydinol.com/burun-estetigi/ bilgi için hemen tıklayın.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:05
Güneş 05:42
Öğle 12:51
İkindi 16:40
Akşam 19:50
Yatsı 21:20