Cemal Enginyurt’un koruması tutuklandı

Cumartesi akşamı katılmış olduğu bir televizyon programında gazeteci Latif Şimşek’e fiziksel saldırı gerçekleştiren Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ve koruması ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Gündem 08.08.2022, 17:38 İrem Durak
Cemal Enginyurt’un koruması tutuklandı

Cemal Enginyurt’un koruması tutuklandı

Cumartesi akşamı katılmış olduğu bir televizyon programında gazeteci Latif Şimşek’e fiziksel saldırı gerçekleştiren Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ve koruması ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Koruma Emrah T. Pazar günü tutuklandı. TV100 kanalında Pınar Işık Ardor’un sunmuş olduğu Gündeme Dair programında Enginyurt ve Şimşek arasında ilk olarak sözlü bir tartışma yaşandı.

Canlı yayın sürdüğü sırada Enginyurt, Şimşek’in üstüne yürüdü. Bu esnada yayın kesildi ve reklama geçildi.

TV100’ün ardından paylaştığı görüntülerde ise Cemal Enginyurt ve koruması olduğu öne sürülen kişi programa verilen arada Şimşek’e fiziksel saldırı gerçekleştirdi. Görüntülerde her ikisinin de Şimşek’e yumruk attığı yer alıyor.

Şimşek’in Enginyurt ve korumasından şikayetçi olmasıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Alınan habere göre Başsavcılık olay esnasında televizyon programının yapıldığı kanalda resmi görevi bulunmayan ve Enginyurt’un koruması hakkında gözaltı talimatı verdi.

Öte yandan Başsavcılık Milletvekili Cemal Enginyurt hakkında soruşturma evrakının da Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderileceğini bildirdi.

Korkusuz gazetesi yazarı ve eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş ve Şimşek arasında Gezi Davası'nda verilen kararlar hakkında "hukuksuzluk" tartışması yaşandı.

‘Laik ve demokrat Türkiye'ye sahip çıkacağız’

Pazar sabahı Twitter hesabından konuya ilişkin bir açıklama yapan Enginyurt, “Laik ve Demokrat Türkiye'ye sahip çıkacağız” dedi.

Enginyurt paylaşımında "Alışmışlar korkutmaya, tehdit, baskıyla susturmaya, parayla, maaşla satın almaya, gazeteci, siyasetçi tokatlamaya, Trollere saldırtmaya, Pkklı, Fetöcü diye suçlamaya. Sizden korkan sizin gibi olsun. Her birimiz Hasan Tahsin olacağız" ifadelerini kullandı.

'Biz gazeteciyiz, mafya değiliz'

Pazar günü TV100 kanalında saldırıya ilişkin bir değerlendirmede bulunan Şimşek, "Saldırıda bulunanın kim olduğunu biz de bilmiyorduk. Biz gazeteciyiz, mafya değiliz ama dün akşam kim mafya olduğunu siyasetçiyle, mafya arasındaki belirledi" dedi.

Atılan yumruğun kendisi için "şeref madalyası" olduğunu söyleyen Şimşek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada bana attırdığı birkaç yumruk benim için şeref madalyasıdır. Çünkü ben orada devletin hakimini, savcısını, polisini savunurken saldırıya uğradım. Şimdi herkes düşünsün Cemal Enginyurt’un nasıl bir kişilik olduğunu."

2020'den MHP'den ihraç edilen Enginyurt, aynı yıl Demokrat Parti'ye katıldı.

Kanaldan kınama

Programın sunusu Pınar Işık Ardor, olayın ardından süren yayında, TV100 yönetiminin Enginyurt'un davranışını şiddetle kınadığını açıkladı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Nisan 2024
İmsak 04:10
Güneş 05:45
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:47
Yatsı 21:15