Dolandırıcıların ağına şimdi de araç kiralamak isteyenler takılıyor!

Dolandırıcılar, bu defa da araç kiralama şirketlerini kullanarak vatandaşa musallat olmaya başladı.

Gündem 07.06.2022, 16:25 İrem Durak
Dolandırıcıların ağına şimdi de araç kiralamak isteyenler takılıyor!

Dolandırıcıların ağına şimdi de araç kiralamak isteyenler takılıyor!

Dolandırıcılar, bu defa da araç kiralama şirketlerini kullanarak vatandaşa musallat olmaya başladı. Orijinal sitelerin kopyasını oluşturmuş olan dolandırıcılar, vatandaştan ödeme almalarının ardından ortadan kayboluyorlar.

Dolandırıcıların uygulamaya başlamış oldukları yeni bir taktik ifşalandı. Bu defa da Türkiye'deki en popüler araç kiralama firmalarının internet sitelerini kopyalayarak vatandaşları ağlarına düşüren dolandırıcılar, kiralama bedelini aldıktan sonra ortadan kayboluyorlar. Alınan bilgilere göre kurumsal telefon numaraları da alan dolandırıcılar, bu yüzden vatandaşa güven vermeyi başarabiliyorlar.

Yaz mevsiminin gelmesi ile birlikte kiralık araçlara olan talep artmış durumda. Dolandırıcılar da bunu yeni bir vurgun yolu haline getirdiler. Üstelik alınan bilgilere göre kolluk kuvvetleri de bu durumun farkındalar. Fakat dolandırıcılığın internet üstünden yapılması işleri zorlaştırıyor. Eğer şu sıralar araç kiralamayı düşünüyorsanız, bu yeni tuzağa düşmemeye çalışın.

Girdiğiniz site adresine dikkat edin

Mağdurlara ulaşan Türkiye Gazetesi, aslında sürekli olarak ortak noktada buluşulduğunu ortaya koydu. Öyle ki sahte alan adları, bu işin başıydı. Dolandırıcılar, popüler şirketlerin ana isimlerini kullanarak sahte site açıyor, ".com" yerine ".net" kullanmak gibi ufak değişikliklerle vatandaşı dolandırıyordu. Bu yöntemle toplamda kaç kişinin dolandırıldığı ve ne kadarlık vurgun yapıldığı şu an için bilinmiyor.

Cem Yılmaz, Dünyanın En Zengin İnsanları Tarafından(!) Dolandırılmaya Çalışılıyor: Bu Sefer de Kapıya Warren Buffet Geldi

Aslına bakacak olursak dolandırıcılarını yeni yönteminden oldukça kolay bir biçimde kaçınabilirsiniz. Şöyle ki Google'da ilgili şirketi arattıktan sonra reklamlı bağlantılardan uzak durun. Öte yandan; bir şirkete ait hem .com uzantılı hem de .net uzantılı (uzantılar değişebilir) site varsa, emin olun ki bir tanesi sahtedir. Ayrıca siteye girdikten sonra sayfanın güvenli olup olmadığına da bir göz atın.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04