Ferit Şahenk Kimdir?

Ferit Şahenk aslen nereli? Ferit Şahenk'in babası kimdir? Ferit Şahenk kaç doğumlu? Ferit Şahenk ne iş yapar?

Gündem 27.10.2020, 20:31
Ferit Şahenk Kimdir?

Ferit Şahenk oldukça tanınan ve sahibi olduğu servet bakımından, üst sıralarda yer alan bir iş adamıdır. Aslen Niğdeli olan Ferit Şahenk, 1964 yılında dünyaya gelmiştir. Eğitim hayatını 1987 yılında Amerika'nın Boston Kolejinde, pazarlama ve insan kaynakları bölümde tamamladı.

Ferit Şahenk daha önceleri devlete en çok vergi veren kişilerin başında yer almış ve hatırı sayılır ve servete sahiptir. Çalışma hayatının patronluk kısmı, 1991 yılında Garanti Menkul Kıymetler Şirketini kurarak başladı. Yüksek öğrenimini yaptıktan sonra, 1988 yılında Almanya Hanovver'da bankacılık üzerine staj yapmıştır.

Ferit Şahenk'in Sahibi Olduğu Firmalar

Ferit Şahenk başarılı bir iş adamıdır ve kendisine ait bir çok farklı firması bulunmaktadır. Bu firmaların Türkiye içerisinde bir çok şubeleri bulunmaktadır. Doğuş Grubu'nun sahibi ve yönetim kurulu başkası olan Ferit Şahenk, çok sayıda kuruluş ile farklı alanlarda hizmet veriyor.

Ferit Şahenk çatısı altında bulunan şirketler ise şunlardır.

  1. Doğuş Enerj Üretim A.Ş
  2. Aslancık Elektrik Üretim A.Ş
  3. Garanti Bankası
  4. Eureko Sigorta
  5. Doğuş Gayrimenkul
  6. NTV
  7. CNBC-E
  8. Grand Hayat
  9. Göktrans Turizm
  10. Gucci
  11. Lacivert

gibi turizmden tekstile, bankacılık ve finanstan televizyona kadar çok sayıda kurum ve kuruluşun sahibidir. Oldukça fazla firmayı doğuş grup çatısı altında toplayan Ferit Şahenk, insanların çalışması için istihdam alanı oluşturmuştur. Bu sayede çalışmayan ve işe ihtiyacı olan kişiler, Ferit Şahenk patronluğunda iş sahibi olmuşlardır. Ferit Şahenk bankacılık ile başlamış olduğu iş hayatına, değişik sektörlere el atarak devam etmiştir.

Ferit Şahenk ve Spor Hayatı

Ferit Şahenk spor ile ilgili olan ve koyu bir fenerbahçe taraftarı olan kişidir. Fenerbahçe Spor Kulübünün daha önceki yapmış olduğu pahalı transferlerde, finans kaynağı olarak yardımcı olmuştur. Fenerbahçe Spor Kulübünün kongre üyesi olan Şahenk, aynı zamanda 1907 Fenerbahçe Derneği'nin yöneticiliğini yapmaktadır. Fransa hükümeti tarafından kendisine 2017 yılında Legion Dhonneur nişanı verildi ve kendisi ödüllendirildi.

Ferit Şahenk Özel Hayatı Hakkında

Ferit Şahenk'in babası Ayhan Şahenk, annesi ise Deniz Şahenk'tir. 1989 yılında Diana Şahenk ile evlendi ve kendisinden 1 çocuğu bulunmaktadır. Özel hayatı oldukça sakin olan Şahenk, magazin hayatından uzak bir şekilde yaşamaktadır. Kendisinin Filiz Şahenk adında bir tane kız kardeşi bulunuyor. Aslen Niğde'li olan iş adamı, şu anda İstanbul'da ikamet ediyor. Lise hayatı İsviçre'de geçmiş ve üniversiteyi Amerika'da okuduktan sonra iş hayatına atılmıştır. Kız çocuğunun ismi ise Defne Şahenk'tir.

Ferit Şahenk Serveti Hakkında

Ferit Şahenk, Doğuş Grubu çatısı altında toplamış olduğu ve farklı alanlarda hizmet vermesi, kendisinin zenginler listesinde ilk sıralarda olmasını sağlamıştır. 2017 yılı itibari ile Forbes kendisini Türkiye'nin en zengin Türk iş adamı arasında göstermiştir. 2.1 milyar dolar ise kişisel serveti bulunmaktadır.

Türkiye'nin en zengin kişisi arasında gösterilen ve vergi rekortmeni olan Ferit Şahenk, başarılı iş hayatını maddiyata dönüştürerek, çalışmalarına büyüyerek devam etmektedir. Kendisi çok sayıda hayır kuruluşuna maddi destekte bulunan ve hayırsever bir iş adamıdır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 28 Mart 2024
İmsak 05:07
Güneş 06:32
Öğle 12:59
İkindi 16:29
Akşam 19:15
Yatsı 20:35