Getir’in kurucu ortağı Tuncay Tütek kimdir? Tuncay Tütek kaç yaşında? Tuncay Tütek Getir’i nasıl kurdu?

Getir fikrinin Bi’taksi uygulaması üzerinden esinlenip ortaya çıktığını belirten Tuncay Tütek, 300 kişi ile 2015 senesinde Getir’i kurduklarını belirtti

Gündem 17.04.2021, 14:20 İrem Durak
Getir’in kurucu ortağı Tuncay Tütek kimdir? Tuncay Tütek kaç yaşında? Tuncay Tütek Getir’i nasıl kurdu?

Getir’in kurucu ortağı Tuncay Tütek kimdir? Tuncay Tütek kaç yaşında? Tuncay Tütek Getir’i nasıl kurdu?

Getir fikrinin Bi’taksi uygulaması üzerinden esinlenip ortaya çıktığını belirten Tuncay Tütek, 300 kişi ile 2015 senesinde Getir’i kurduklarını belirtti. Getir, Türkiye’de 10 dakika içerisinde alışverişi vatandaşlara götüren ilk hizmet olarak öne çıkmakta. Getir’in bu uygulamasının ardından birçok firma benzer biçimde hizmet vermeye başladı. Tuncay Tütek, Getir’in Londra’da da açılması konusunda, Londra’da ikamet eden Türklerden talep görmesi üstüne aynı sistemi İngiltere’ye de kurduklarını belirtti. Peki Getir’in kurucu ortağı Tuncay Tütek kimdir? Tuncay Tütek kaç yaşında? Tuncay Tütek Getir’i nasıl kurdu?

Tuncay Tütek, Getir’in ortaya çıkış hikayesini ve yurt dışına açılma planlarını çıktığı bit televizyon programında açıkladı. Tuncay Tütek, Getir adını yurt dışında bir marka haline getirmeyi hedeflediklerini de belirtti. Türkiye’de 10 dakika içinde alışverişi kapıya getirmekte olan bu uygulama ve benzerlerinin öncüsü oldu. ODTÜ’de Gıda Mühendisliği bölümünden mezun olan Tuncay Tütek, yüksek lisans eğitimini İşletme Bölümü üzerinde gerçekleşti.

TUNCAY TÜTEK KİMDİR?

Tuncay Tütek, 1975 senesinde Ankara’da doğdu. 1997 yılında ODTÜ Gıda Mühendisliği Bölümü’nden mezun olup ardından Bilkent Üniversitesi’nde MBA yaptı. Procter & Gamble’da (P&G) 4 sene süre ile bebek bakım, hijyen ve güzellik bakım kategorileri için Marka Müdür Yardımcılığı pozisyonunda görev aldı. Tütek, 2004 senesinde Ankara ve New Jersey’de faaliyet gösterip T-Kalıp San. Ve Tic. A.S. şirketini kurdu.

2005 senesinde PepsiCo bünyesine katılmış olan Tuncay Tütek, 8 sene boyunca Pazarlama alanında çalıştı. 2014’te Zumot Group’ta Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü pozisyonunda devam ettiği sırada teknoloji alanında bir girişim gerçekleştirebilmesi için adımlarını attı. Tuncay Tütek, günümüzde Kurucu Ortağı olduğu Getir Perakende Lojistik A.Ş. yönetimi içinde görev almaktadır. Getir’in diğer kurucu ortakları; Serkan Borançılı ile Nazım Salur.

Serkan Borançılı, GittiGidiyor ve BiTaksi uygulamasının da kurucu ortaklarından biri olarak bilinir. ModaCruz, Denebunu, UzmanTv ve Insider projelerinin melek yatırımcısı olmaktadır. Aynı zamanda Cimri’nin ödeme sistemi olan iPara’nın da kurucuları arasında yer alır.

Nazım Salur, BiTaksi uygulamasının kurucularından biri olarak yer almaktadır. Aynı zamanda Getir’in de kurucu ortaklarından biridir.

Evlere sipariş uygulaması Getir'in Kurucusu Nazım Salur, sosyal paylaşım platformu Twitter'dan yapmış olduğu paylaşımda, "Getir'imiz Londra'da. Bu iki heceli Türkçe kelimeyi orada da sevdirmeliyiz. Getir'in bugünlere gelmesini sağlamakta olan tüm kullanıcılarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ederiz." İfadesine yer verdi.

Getir, 2020 yılında Silikon Vadisi'nin önemli yatırımcısı Sir Michael Moritz liderliğinde bulunan bir grup yatırımcıdan 38 milyon dolar yatırım yardımı alarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01