Hafta sonu Yemek Siparişi Verilir Mi?

Sokağa çıkma kısıtlamasına kısa bir süre kala hafta sonu dışarıdan yemek sipariş etmek isteyenler hafta sonu yemek siparişi verilir mi sorusunu aratıyor. İşte bu konuyla ilgili önemli detaylar.

Gündem 10.12.2020, 17:56 İrem Durak
Hafta sonu Yemek Siparişi Verilir Mi?

Hafta sonu Yemek Siparişi Verilir Mi?

Sokağa çıkma kısıtlamasına kısa bir süre kala hafta sonu dışarıdan yemek sipariş etmek isteyenler hafta sonu yemek siparişi verilir mi sorusunu aratıyor. İşte bu konuyla ilgili önemli detaylar.

Sokağa Çıkma Yasağı

İçişleri Bakanlığı artan korona virüs vakalarından sonra sokağa çıkma yasağını Türkiye genelinde ilan etti. Sokağa çıkma yasağı devletlerin olağanüstü durumlarla karşılaşıldığında vatandaşların sokağa çıkma özgürlüklerini tamamen ya da kısmen belirli süreler içinde elinden almasıdır. Bu kararın devlet tarafından verilebilmesi için öncelikli olarak olağanüstü bir hal olması ve devletin bu yönde çalışmalarını aktarması gerekmektedir. Sokağa çıkma yasağı kararı iki durumda alınabilir. İlki olağanüstü hal şartları, ikincisi ise Temel Hak ve Hürriyetlerin kısıtlanması durumu olmaktadır.

Hafta Sonu Yemek Siparişi Verilebilir Mi, Kaça Kadar Yemek Siparişi Verilebilir?

İçişleri Bakanlığı’nca yapılan açıklamada: “Vatandaşların dışarı çıkma ihtiyacını/zorunluluğunu azaltması açısından önemli bir role sahip olan çevrim içi (online) satış firmaları, hafta içi ve hafta sonu 10.00 – 00.00 saatleri arasında servis/dağıtım yapabilecek. Lokanta, pastane, restoran, tatlıcı gibi yerler de hafta içi ve hafta sonu 20.00 – 00.00 saatleri arasında paket servis hizmeti verebilecek.” İfadelerini kullandı.

Restoranlarda Kaça Kadar Paket Servis Açık Olacak?

İçişleri Bakanlığı’nın almış olduğu yeni karara göre lokantalar hafta içleri ve sonlar saat 10.00 ile 00.00 arası paket servis yapabilecek. Kısıtlamanın olduğu Cumartesi ile Pazar günleri bakkal, market, manav, kuruyemiş ve kasaplar 10.00 ile 17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek. Vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması için sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartı ile en yakın bakkal, market, manav, kuruyemiş ve kasaplara gidip gelebilecektir. Aynı saatlerde bakkal, market, manav, kuruyemiş ve kasaplar ile online sipariş firmaları adreslere servis şeklinde satış gerçekleştirebilecektir.

Cumartesi ve Pazar günleri ekmeklerin üretimi yapılan fırın ya da unlu mamul ruhsatlı olan iş yerlerinde ve bu iş yerlerinin yalnızca ekmek satan bayileri açık olabilecektir. Vatandaşlarımız zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması için sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartı ile en yakın fırına gidip gelebilecektir.

Fırın ve unlu mamul ruhsatına sahip iş yerlerine ait ekmek dağıtım araçları sadece marketlere ve bakkallara ekmek servisi gerçekleştirebilecek ve ekmek dağıtım araçlarıyla da sokak aralarında satış gerçekleştirmeyecektir.

Genel Ayrıntılar

Sokağa çıkma kısıtlamaları ve yeni kısıtlama ve tedbirler kapsamında yeni kararlar alınana kadar hafta içleri saat 21.00 – 05.00, hafta sonu Cuma 21.00’dan pazartesi 05.00’a kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacaktır.

Sokağa çıkma kısıtlaması süresi boyunca üretim, tedarik, imalat ve lojistik zincirlerinin aksamaması, sağlık, orman ve tarım faaliyetlerinin sürekliliğinin sağlanması amacıyla bazı yerler ve kişiler kısıtlamalardan muaf tutulabilecek.

Sokağa çıkma kısıtlamasında sürelere uymak için istisna dışında tüm iş yerleri hata içi saat 20.00’da kapanacak.

Kısıtlama kapsamında ekmeklerin üretimi yapılan fırın ya da unlu mamul ruhsatlı olan iş yerlerinde ve bu iş yerlerinin yalnızca ekmek satan bayileri açık olabilecek.

Fırın ve unlu mamul ruhsatına sahip iş yerlerine ait ekmek dağıtım araçları sadece marketlere ve bakkallara ekmek servisi gerçekleştirebilecek ve ekmek dağıtım araçlarıyla da sokak aralarında satış gerçekleştirmeyecek.

lokantalar hafta içleri ve sonlar saat 10.00 ile 00.00 arası paket servis yapabilecek. Kısıtlamanın olduğu Cumartesi ile Pazar günleri bakkal, market, manav, kuruyemiş ve kasaplar 10.00 ile 17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlar toplu taşıma araçları kullanamayacak.

Cenaze namazlarına en fazla 30 kişi katılabilecek.

Yüzme havuzu, sauna, lunapark, masaj salonu ve lunapark faaliyetleri durdurulacak.

AVM ve semt pazarlarına aynı anda alınacak müşteri sayıları il/ilçe umumi hıfzıssıhha kurulları kararı ile ayrı ayrı belirlenecek.

Evlerde gün, mevlit, taziye ve yılbaşı kutlaması gibi insanların bir araya gelebilecekleri etkinlikler yapılmayacak.

Yorumlar (1)
Yakup 3 yıl önce
Yazıyı kim yazdıysa Türkçe dersi almalı
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03