Hz. Aişe Kadir Gecesi Duası Hangi Duaları okur? Kadir gecesi okunacak dua.

Kadir gecesi ibadetleri nelerdir? Mübarek Kadir Gecesi  17 Nisan pazartesi günü idrak ediliyor. Milyonlarca kişi bu özel günde hangi duaları okumaları gerektiğini arama motorları üzerinden araştırıyor. Peki, kadir gecesinde hangi dualar okunmalı?

Gündem 15.04.2023, 02:08 Mehmet Kurt
Hz. Aişe Kadir Gecesi Duası Hangi Duaları okur? Kadir gecesi okunacak dua.

   Bin aydan daha hayırlı olduğu bilinen  Kadir Gecesi, 17 Nisan pazartesi  gecesi idrak edilecek. Kadir gecesini ibadetlerle geçirmek isteyenler ise hangi duaları okumaları gerektiğini araştırıyor. Peki, Hz. Aişe’nin Kadir Gecesi Duası nedir?

Bir ömre bedel olan ve bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi bu gece idrak edilecek. İslam alemi için kutsal olan bu gece dualar okunarak eller semaya yükselecek. Kadir Gecesi'nde okunacak dualar ve yapılacak ibadetler bin yıla eşdeğerdir. Peygamber efendimiz de Kadir duası olarak duayı Kadir Gecesi'nde okurdu, Hz. Muhammed'in Kadir Gecesi okuduğu duayı sizlerle paylaştık...

Hz. Aişe Kadir Gecesi Duası Nedir, Kadir gecesi okunacak dua Hangisidir.

"Kadir Gecesi'ni, fazilet ve kudsiyetine inanarak ve sevabını yalnız Allah'tan bekleyerek ibâdet ve tâatle geçiren kimsenin -kul hakkı hâriç- geçmiş günâhları bağışlanır." (Müslim, Müsâfirîn, 175)

Hazreti Ayşe'nin aktardığı viyate  göre Peygamber efendimizin Kadir Gecesinde şu duayı okurdu:

- Allahümme inneke afüvvün kerîmün tuhibbül afve fa'fü anni.

-Allah'ım sen affedicisin, affı seversin, beni affeyle.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 24 Nisan 2024
İmsak 04:18
Güneş 05:51
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:43
Yatsı 21:10