İçişleri Bakanlığı taksi genelgesi yayınladı

İçişleri Bakanlığı 81 İl valiliğine 'Ticari Taksi Denetimleri Genelgesi' gönderdi.

Gündem 28.09.2021, 23:08 İrem Durak
İçişleri Bakanlığı taksi genelgesi yayınladı

İçişleri Bakanlığı taksi genelgesi yayınladı

İçişleri Bakanlığı 81 İl valiliğine 'Ticari Taksi Denetimleri Genelgesi' gönderdi. Gönderilen genelgeye göre; polis ekipleri tarafından ticari taksilerin yolcuyu almadığının bulunması durumunda, yolcu ticari taksiye bindirilecek, yolcuyu almamakta ısrar eden ticari taksilere de trafikten men dahil olmak üzere yasal işlem gerçekleştirilecek.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine "Taksi Denetimleri Genelgesi" gönderildi. Genelgeye göre, ticari taksi denetimleri arttırılacak, şehirler arası otobüslerde olduğu gibi ticari taksilerde de sivil personel, denetim yapacak.

Genelgeye göre; polis ekipleri tarafından ticari taksilerin yolcuyu almadığının bulunması durumunda, yolcu ticari taksiye bindirilecek, almamakta ısrarcı olan ticari taksilere de trafikten men dahil yasal işlem gerçekleştirilecek. Ticari taksi denetimleri arttırılacak, şehirler arası otobüslerde olduğu gibi ticari taksilerde de sivil personel, denetim yapacak.

Genelgede, son dönemlerde özellikle büyükşehirler başta olmak üzere bazı taksi şoförlerinin kısa mesafe ya da trafiğin yoğun olduğu saatler içerisinde yolcu almadığı ile ilgili olarak şikayetlerin artığına dikkat çekildi.

Genelgede bu durumun taksi şoförleri ile yolcular arasında gerçekleşen tartışmaları arttırabileceği, ticari taksilerde seyahat etmek isteyen vatandaşlar ile turistler arasında mağduriyetlere sebep olabileceği de vurgulandı.

Genelgeye göre, taksilerde kısa mesafe/trafik yoğunluğu gibi sebeplerden ötürü yolcunun alınmamasına ilişkin şikayetler konunun denetimlerde resen tespit edilmesi halinde güvenlik birimleri yolcunun mağduriyetini gidermiş olacak.

Taksiye bindirilecek, yolcuyu almamakta ısrar eden taksi şoförleri ile ilgili oda ve belediye ile koordinasyon içerisinde trafikten men dahil gerekli yasal işlem gerçekleştirilecek.

Ticari taksi denetimlerinde artış sağlanarak şehirler arası otobüslerde uygulanan sivil personel denetimleri ticari taksiler için de gerçekleştirilecek.

Taksi yolcularının yaşadıkları mağduriyetler ile ilgili olarak şikayetlerini ulaştırabilecekleri mecralar ile ilgili iletişim bilgileri kamuoyu ile paylaşılmış olacak.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03