İkinci El Telefon Fiyatları Düşecek

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında bulunan bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, sertifikalandırılan ikinci el akıllı telefonlardan alınmakta olan KDV'yi yüzde 1'e çekti.

Gündem 30.09.2021, 15:44 İrem Durak
İkinci El Telefon Fiyatları Düşecek

İkinci El Telefon Fiyatları Düşecek

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında bulunan bir Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, sertifikalandırılan ikinci el akıllı telefonlardan alınmakta olan KDV'yi yüzde 1'e çekti. Önceleri yüzde 18 olan vergi kaleminin düşmesi, onarılan ikinci el telefonların fiyatlarının düşmesine yardımcı olacak.

Ticaret Bakanlığı, geçtiğimiz dönemlerde Resmi Gazete'de yayımlanan bir genelge ile yenilenmiş telefonların önünü açmıştı. Yayımlanan bu genelgeye göre yıprandığı belirlenen akıllı telefonlar, bakanlık tarafından tescillenmiş merkezlerde onarımı gerçekleştikten sonra sertifikalanarak, piyasaya tekrardan sürülecekti. Bu sayede tüketiciler, ikinci el satın aldıkları telefonlarda hem muhataba sahip olacaklardı hem de korunma altına alınacaklardı. Şimdi bu meseleyle alakalı olarak yeni bir gelişme daha meydana geldi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında bulunan bir Cumhurbaşkanlığı Kararı ile yenilenen akıllı telefonların satışlarında uygulanan KDV, yüzde 18'den yüzde 1'e çekildi. Böylelikle onarımı gerçekleştikten sonra garantili bir biçimde satılan akıllı telefonların fiyatlarının, düşmesinin önü açıldı.

Sertifikalandırılmış ikinci el telefon fiyatları düşecek

Türkiye'de sıfır akıllı telefon almak pek de kolay olmuyor. Üstelik üst düzey telefonlar yaklaşmak istediğinizde, en az 10 bin TL'yi gözden çıkarmak gerekiyor. Resmi Gazete'deki son Cumhurbaşkanlığı Kararı, vatandaşı ikinci el telefona itecek gibi duruyor. Bu karar ile tüketicilerin uygun fiyatlara telefon bulmaları biraz daha mümkün hale gelecek.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında bulunan ve yüzde 1 KDV uygulanan 1 numaralı listeye eklenmiş olan madde şu şekilde:

Yenilenmiş Ürünlerin Satışı Hakkında Yönetmelik kapsamında en az bir yıl öncesine ilişkin data, ses ya da kısa mesaj trafiği bulunan kullanılmış cep telefonlarının yenilenmek ve sertifikalandırmak kaydıyla yenileme merkezleri ve yetkili satıcılar tarafından yenilenmiş ürün garantisi verilerek teslimleri (Mükelleflerin, indirimli orana tabi işlemlerine ait iade hesabına, bu sıra kapsamında teslim ettikleri mallar nedeniyle yüklendikleri vergiler dahil edilmez).

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36