İlhan İrem hayatını kaybetti!

67 yaşında yaşamını yitiren usta sanatçı İlhan İrem'in Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fethullah Gülen ile alakalı olarak 1999 senesinde kaleme aldığı 'Mektup' adındaki yazı tekrar gündem oldu.

Gündem 29.07.2022, 21:45 29.07.2022, 19:26 İrem Durak
İlhan İrem hayatını kaybetti!

İlhan İrem hayatını kaybetti!

67 yaşında yaşamını yitiren usta sanatçı İlhan İrem'in Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fethullah Gülen ile alakalı olarak 1999 senesinde kaleme aldığı 'Mektup' adındaki yazı tekrar gündem oldu. İrem yazısında "Sevgili Fetuş" ifadelerine yer veriyor. İrem bu ifadelerinden ötürü teröristbaşı Gülen'e tazminat ödedi.

"Anlasana", "Sürgün Gibi Masallarda" ve "Olanlar Olmuş" adlı unutulmaz eserlerin de aralarında yer aldığı çok sayıda şarkıya imza atan müzisyen ve şarkı sözü yazarı İlhan İrem, 67 yaşında yaşamını yitirdi.

Sanatçıya böbrek yetmezliği teşhisi konmuştu ve diyaliz tedavisi görüyordu.

Usta sanatçının ölümünden sonra, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lideri Fethullah Gülen’le ilgili yazısı tekrar gündeme geldi.

İrem yazısında Gülen'e "Fetuş" diye hitap etmişti. Bunun üzerine dava açan Gülen ise, 1999 yılının parasıyla 1 milyar TL'lik tazminat davasını kazanmıştı.

GÜLEN'E TAZMİNAT ÖDEMİŞTİ!

İrem 2016 yılında Twitter hesabından "17 yıl önce... Fethullah Gülen'in bir milyar TL. tazminat davası açtığı yazı" notuyla o dönemde yazdığı yazıyı ve tazminat ödediği haberi tekrar paylaşmıştı.

FETÖ TEHLİKESİNİ ÖNCEDEN GÖRMÜŞTÜ

Ünlü sanatçı 15 Temmuz darbe girişiminden 17 yıl önce Antalya’da yayınlanan Yeni İleri Gazetesi’nde “Barış” başlığıyla bir köşe yazısı yazmış ve Gülen’e “Fetuş” diye hitap etmişti.

"RAKI İÇMEZSİN BİLİRİM AMA..."

İrem "Sevgili Fetuş, seni çok özledik. Neredesin? Rakı içmezsin bilirim ama şiş kebabını, Boğaz'ı İstanbul'u hiç mi özlemedin?" ifadelerini kullanmıştı.

Bunun üzerine dava açan Gülen ise, 1999 yılının parasıyla 1 milyar TL’lik tazminat davasını kazanmıştı.

"KEMALİST DEVRİMLERİN SARSILMAZ BEKÇİSİ OLARAK..."

İrem yazısında “Türkiye Cumhuriyeti’nin, Kemalist devrimlerin sarsılmaz bekçileri olarak, seni bu coğrafyada bekliyoruz. Gel de, içten pazarlıklı hayallerinin hiçbir zaman gerçekleşmeyeceğini yakından gör!” sözleriyle bitirmişti.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 02 Mayıs 2024
İmsak 04:04
Güneş 05:40
Öğle 12:51
İkindi 16:40
Akşam 19:51
Yatsı 21:21