Jandarma Tahmil Tahliye Memuru Ne İş Yapar?

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine lise mezunları arasından tahmil tahliye memuru alımı yapılacak. Peki tahmil tahliye memuru nedir? Jandarma Tahmil Tahliye memuru ne iş yapar?

Gündem 28.12.2020, 14:29 İrem Durak
Jandarma Tahmil Tahliye Memuru Ne İş Yapar?

Jandarma Tahmil Tahliye Memuru Ne İş Yapar?

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesine lise mezunları arasından tahmil tahliye memuru alımı yapılacak. Peki tahmil tahliye memuru nedir? Jandarma Tahmil Tahliye memuru ne iş yapar?

Tahmil Tahliye memuru ne iş yapar?

Jandarma Genel Komutanlığı tarafından kısa bir süre önce bir duyuru yayımlandı ve en az lise mezunu şartı aranarak başvuran adaylar arasından memur alımı yapılacağına dair bilgi verildi. Sivil memur olarak yapılacak personel alımı ile ilgili adaylar farklı kadrolarda istihdama alınacak. İlan için başvuruların 28 Aralık gününde başlayacağı ifade edilirken adaylar, lise mezunları arasından seçilecek ve bu bilgiden sonra tahmil tahliye memuru kadrosunun ne iş yaptığı araştırılmaya başlandı.

Kaç Memur Alınacak

Jandarma'ya 1 tahmil tahliye memuru alımı yapılacak. Lise ya da Dengi Ortaöğretim Kurumlarının Herhangi Bir Alanından Mezun Olan adaylar arasından gerçekleştirilecek olan alımda 2020 KPSS KPSSP94 (En Az 60 Puan) olması şartı aranacak.

Tahmil Tahliye Memuru Nedir? Ne İş Yapar?

Jandarma Tahmil Tahliye memuru ne iş yapar sorusu sık sık sorulmaya başlandı.Tahmil kelime anlamı olarak yükleme anlamına gelmektedir. Tahmil tahliye memurları da Jandarma’ya gelecek olan eşyaların yüklenmesi ve yerleştirilmeleri ile stoklanması bir de sayımı görevlerinde istihdam sağlanacak. İlana yalnızca erkek adaylar başvuru gerçekleştirebilecek.

Genel Şartlar;

Adaylardan genel anlamda, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak şartları aranacak.

Özel Başvuru Şartları:

KPSS Şartı: ÖSYM tarafından 2020 senesinde gerçekleştirilen KPSS'den Lise için KPSSP94 ve Lisans için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gerekecek.

Yaş Şartı: 18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından büyük olmama şartı aranacak.

YDS Şartı: Jandarma Genel Komutanlığı için mütercim tercümanlık için alakalı dillerden YDS sınavından puan almış olmak gerekmektedir.

Başvurular Ne Zaman Gerçekleştirilecek?

Jandarma Genel Komutanlığı için 28 Aralık 2020 tarihinde ilana başvuru başlayacak olup en geç 15 Ocak 2021 tarihine kadar yapılması gerekecektir. Başvurular yalnızca https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi ‘‘Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi’’ üzerinden e-Devlet kapısı vasıtası ile gerçekleşecektir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14