Kabine ile ilgili anket yapıldı: En başarılı bakan seçildi

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili birçok anket yapılırken, Asal Araştırma'dan ise farklı bir araştırma yapıldı.

Gündem 29.07.2022, 20:58 İrem Durak
Kabine ile ilgili anket yapıldı: En başarılı bakan seçildi

Kabine ile ilgili anket yapıldı: En başarılı bakan seçildi

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili birçok anket yapılırken, Asal Araştırma'dan ise farklı bir araştırma yapıldı. Kabinede bulunan en başarılı ismin sorulduğu ankette dikkat çekici sonuçlar ortaya çıktı. Temmuz ayında gerçekleştirilen ankete göre ilk sırada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bulunurken sıralamadaki diğer bakanlar ve aldıkları oy oranı dikkatleri çekti.

Haziran 2023 yılında yapılması beklenen cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik birçok anket çalışması yapılırken Asal Araştırma adındaki şirket bu defa cumhurbaşkanı adayı ve partileri değil, kabinede bulunan bakanlara yönelik çalışma gerçekleştirdi.

Temmuz ayı içinde gerçekleştirilen ankette katılımcılara kabinede en başarılı buldukları bakan soruldu.

Dikkat Çeken Sonuçlar

Gerçekleştirilen ankete göre ilk sırada yüzde 14.6 ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yer aldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yüzde 12.3'le ikinci en yüksek orana sahip olurken, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ise yüzde 11.5 ile üçüncü, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise yüzde 10.7 ile dördüncü sırada yer aldı.

Katılımcılardan gelen cevaplara göre dikkat çeken ankette yüzde 1.2 oy alan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati son sırada yer aldı.

İşte anketteki tüm sonuçlar:

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14