Kiralara tavan fiyat geliyor mu?

Son süreçte başta büyükşehirler olmak üzere birçok farklı yerde ev kiralarında yüksek oranlarda artış meydana geldi.

Gündem 24.05.2022, 15:45 İrem Durak
Kiralara tavan fiyat geliyor mu?

Kiralara tavan fiyat geliyor mu?

Son süreçte başta büyükşehirler olmak üzere birçok farklı yerde ev kiralarında yüksek oranlarda artış meydana geldi. Bu durum, bazı Avrupa ülkelerinde görüldüğü gibi kiralara tavan fiyat uygulanmasını gündeme getirdi. Konuyla alakalı olarak değerlendirme bugün 3 bakanlığın katılımı ile saat 19.00'da yapılacak.

Kiralarda meydana gelen artışlar ve ev sahiplerinin kiracıları türlü bahaneler ile evden çıkartmasının önüne geçmek için hükümet harekete geçti.

''Kira artışına sınırlama gelecek mi'' sorusunun yanıtı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı'nın başlamış olduğu kira artış oranları ve kiralama hükümleri ile alakalı olarak yasal çalışma sonunda belirlenecek.

İLK TOPLANTI BU AKŞAM

Konuyla ilgili ilk toplantıysa bugün saat 19.00'da yapılacak.

Mayıs ayında kira artış oranı yüzde 34,46 oldu ama çoğu ev sahibi bu rakamla yetinmiyor. Mayıs ayında kira artış oranı yüzde 34,46 oldu ama çoğu ev sahibi bu rakamla yetinmiyor.

YÜKSEK ARTIŞA HOLLANDA MODELİ

Kirada fahiş fiyatların önüne geçilebilmesi için Hollanda modelinin gündemde olduğu belirtiliyor.

Konut sıkıntısı nedeniyle hızla artan ev kiralarına müdahale eden Hollanda hükümeti, puanlama sistemiyle birlikte tavan fiyat uygulamasını geliştirmişti.

Uygulama ile evin bulunduğu yer, büyüklüğü, oda sayısı gibi kriterlergöz önüne alınarak bir tavan fiyat belirleniyor. Evler için bu fiyatın üzerinde kira istenemiyor.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08