Kişiye özel bir kadro daha

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından ilanı duyurulan öğretim görevlisi kadrolarında adayların başvurusunu engelleyecek koşullara yer verilmiş.

Gündem 28.08.2021, 20:55 İrem Durak
Kişiye özel bir kadro daha

Kişiye özel bir kadro daha

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından ilanı duyurulan öğretim görevlisi kadrolarında adayların başvurusunu engelleyecek koşullara yer verilmiş.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi tarafından 26 Ağustos 2021 tarihli Resmi Gazete'de toplam 7 (yedi) öğretim görevlisi kadrosu açıklanmıştır. Kadroları incelediğimiz zaman, beş öğretim görevlisi kadrosunda adayların başvurusunu sınırlandırıcı düzeyde özel şartların bulunduğu, bir kadroda ise ilgili alanda yüksek lisans gerçekleştirmiş olan adaylar için müracaat imkanı tanınmadığı görülmektedir.

Tabloda bulunan öğretim görevlisi kadrolarında alınması belirtilen adaylara yönelik özel çalışma alanları bulunmaktadır. Her ne kadar bunlar anılmakta olan programlarla alakalı ve bazıları genel konular olsa bile öğretim görevlisi kadroları içerisinde bu türden çalışma alanı belirtilmesi ilgili mevzuata aykırı olmaktadır.

Bununla birlikte, Fizyoterapi programında ilan edilen Öğretim Görevlisi kadrosu için yazılan "Hiperkifozlu çocuklar üzerine çalışmaları olmak." konusunda YÖKTEZ'de sorgulama yapıldığında tek bir kişi çıkmaktadır. Bu kişi tarafından kadroya tek başvuru olması halinde öğretim görevlisi ilanının kişiye özel olduğunun resmi kanıtı olacaktır.

Öğretim üyesi kadrolarında dahi Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından "Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliği"nde düzenleme yapılarak ilanlara başvuru koşulu olarak adayların lisansüstü tez veya uzmanlık tezi adlarının bir kısmı veya tamamı yazılamayacağı gibi ilanda sadece belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilemeyeceği hüküm altına alınırken, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin öğretim görevlisi alımında bu cesareti nasıl gösterdiğini gerçekten merak ediyoruz.

Bu kapsamda, başvuruları sınırlandıran özel şartlarla ilgili olarak Fizyoterapi mezunları başta olmak üzere ilgililerin Yükseköğretim Kuruluna söz konusu ilanı şikayet etmelerinin faydalı olacağını düşünüyoruz.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:28
Güneş 05:59
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:37
Yatsı 21:01