Mehmet Nuri Ersoy Kimdir?

Mehmet Nuri Ersoy nereli? Mehmet Nuri Ersoy boyu ne kadar? Mehmet Nuri Ersoy otelleri hangileri? Mehmet Nuri Ersoy kaç yaşında? Mehmet Nuri Ersoy eşi kimdir?

Gündem 30.10.2020, 19:41
Mehmet Nuri Ersoy Kimdir?

Son yapılan genel seçimlerde oluşturulan AK Parti kabinesinden Kültür ve Turizm Bakanlığı’na Mehmet Nuri Ersoy getirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak görev yapmakta olan Mehmet Nuri Ersoy, 52 yaşında ve Aslında İstanbullu ve Alman Lisesi mezunudur. Pervin Ersoy isimli hanımefendi ile evli olan Mehmet Ersoy’un Mehmet Reşat ve Aslan Can isimlerinde iki erkek evladı mevcut. Mehmet Ersoy, Ayriyeten ETS Tur ve Max Royal Otellerinin sahibi olarak da bilinmektedir.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy Otel sahibi olarak görev yapmakta iken çeşitli tur şirketlerinin birleştirilmesinden oluşturulan yönetim kurulu üyelikleri ve şirket sahibi olarak aktif bir şekilde iş hayatında zaten görev almaktaydı.

1968 senesinde İstanbul’da dünyaya gelen Mehmet Ersoy Alman Lisesi mezunudur aynı zamanda İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü mezunudur.

Mehmet Ersoy’un ikiz kardeşinin adı Murat Ersoy dur. Atlasjet ve Voyager turizmde Ersoy kardeşlere ait olan diğer şirketlerdir. Mehmet Ersoy’un eşinin ismi ise Pervin Ersoy dur.

Mehmet Nuri Ersoy Eşi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy eşi Pervin Ersoy Özellikle de bir zamanlar Show TV’de çeşitli sabah kanallarını yapmaktaydı. Halkla ilişkiler bölümünde Yüksek Lisans mezunu olan Pervin Ersoy Özellikle de son zamanlarda yapmış olduğu çeşitli sosyal medya paylaşımları ile tanınmaktadır.

Aynı zamanda bir çalışanına elini öptürdükten sonra kendisine harçlık vermesi çok çok konuşulmuştu. Daha sonrasında yapmış olduğu açıklamalar da bu davranışından eşi tarafından kınandığını ve eşinin kendisine çok kızdığını dile getirmiştir.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy eşi Pervin Ersoy özellikle basın ve iş hayatının eski firmalarından biri olarak anılmaktadır. Show Tv kanallarında uzun seneler boyunca faaliyet gösteren Pervin Ersoy “Günaydın Türkiye” programını bir zamanlar sormuştu.

Pervin Ersoy vermiş olduğu bir röportajda kendisi ile ilgili genel itibarıyla İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinden mezun olduğunu, halkla ilişkiler bölümünü bitirdiğni ve bu konu ile ilgili çeşitli çalışmalar yaptığını dile getirmiştir.

Mehmet Nuri Ersoyİş Hayatı

AK Parti hükümetleri döneminde Kültür ve Turizm Bakanı olarak atanmadan önce de turizm şirketlerinin sahibi olarak Türkiye’de çok ciddi çalışmalara imza atan Mehmet Ersoy, özellikle de oluşturulan son kabinede Kültür ve Turizm Bakanlığı koltuğuna oturmuş bulunmaktadır.

Pandemi döneminde Ukrayna ve Rusya’dan mesafe ve diğer koronavirüs önlemleri ile ülkeye turist ve döviz girdisini sağlamak amacıyla yapmış olduğu çalışmalardan adından sıklıkla söz ettirmeyi de başarmıştır.

Mehmet Nuri Ersoy Siyasi Kariyeri

Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş yapmasını sonrasında Cumhurbaşkanlığı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan Kültür ve Turizm Bakanlığı olması amacıyla davet aldı. Göreve gelişinin hemen ardından 11 Temmuz 2018 tarihinden sonra şirketlerinde bulunan bütün görevlerini ve unvanlarını profesyonel olan diğer isimlere devretmiştir.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin ilk kabinesinde 9 Temmuz tarihinden itibaren Kültür ve Turizm Bakanı olarak görevini yürüten Mehmet Nuri Ersoy İngilizce ve Almanca iyi derecede bilmektedir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11