Ömer Çelik Kimdir? Ömer Çelik Nereli, Kaç Yaşında? Ömer Çelik Hayatı

Ömer Çelik Kimdir ? AK Partili Ömer Çelik şu sıralar en çok araştırılan isimler arasında. Ömer Çelik Kimdir? Ömer Çelik Nereli, Kaç Yaşında? Ömer Çelik Hayatı hakkında tüm bilinmeyenler !

Gündem 24.01.2022, 12:28 28.01.2022, 00:35 Mehmet Kurt
Ömer Çelik Kimdir? Ömer Çelik Nereli, Kaç Yaşında? Ömer Çelik Hayatı

Ömer Çelik, 15 Haziran 1968 tarihinde Adana’da dünyaya gelmiştir.

Babasının ismi Yusuf Ziya, annesinin adı da Dudu'dur.İlk ve ortaokulu tamamladıktan sonra Adana Motor Teknik Lisesi'nde lise öğrenimine başlamıştır, sonra da geçtiği Adana Erkek Lisesi'nden mezun olmuştur.

Ankara Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü'nü tamamlamış ve aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Siyaset Bilimi alanında, Türkiye'de çoğulculuğun yeni görünümleri “Son dönemdeki çoğulcu toplum modeli tartışmaları” başlığında bir  yüksek lisans tezini bitirerek yüksek lisansını 1998 yılında başarılı bir şekilde tamamlamıştır.

Mezun olduktan sonra siyaset bilimci ve gazeteci olarak çalışmıştır. Bilgi ve Hikmet dergisinin Ankara Sorumlusu olarak görev almıştır. Çeşitli dergilerde yazılar yayınlamış ve Yeni Yüzyıl, Yeni Şafak ve Star gazetelerinde köşe yazarlığı gerçekleştirmiştir.

2002 yılının ardından AK parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi danışmanı olarak görev yapmıştır.22., 23. ve 24. dönem AKP Adana milletvekili olarak seçilmiştir. NATO Parlamenter Asamblesi Türk Grubu ve TBMM Dışişleri Komisyonu üyeliklerinde bulunmuştur. Ayrıca, Türkiye-ABD Dostluk Grubu Başkanlığını da yürütmüştür.

  AK Parti'nin kuruluşundan bugüne kadar Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi olarak görev almaktadır. Mart 2010 senesinde Ak Parti Dış İlişkilerden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına gelmiştir. 61. ve 62. hükümetlerde Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev almıştır.

24 Ocak 2013 tarihinde gerçekleştirilen kabine değişikliği sonucu Ertuğrul Günay’ın yerine Kültür ve Turizm Bakanlığı'na atanmıştır. AK Parti'nin tüzüğünde bulunan  'AKP listelerinden aday gösterilip seçilmiş olan belediye başkanları ve milletvekilleri, kesintisiz olarak en fazla üç dönem aynı görevi yürütebilir' maddesine istinaden Ömer Çelik, 7 Haziran 2015 yılında yapılan genel seçimlere katılamamış ve milletvekili olamamıştır. 28 Ağustos 2015 tarihinde göreve başlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıklamış olduğu Geçici Bakanlar Kurulu'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı görevine getirilen Yalçın Topçu'ya, görevini teslim etmiştir. Ömer Çelik, hala bekardır.

AKP 5’inci Olağan Genel Kongre’sinden sonra yapılan Merkez Yönetim Kurulu toplantısında 13 Eylül 2015 tarihi itibari ile Adalet ve Kalkınma Partisi'nin parti sözcüsü Ömer Çelik olmuştur.

24 Mayıs 2016 tarihinden bu güne kadar 65. Hükümette Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci olarak kabinede bulunmaktadır.

Siyasi kariyerine Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) katılarak başlamıştır. İlk kez 2002 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti Adana milletvekili olarak meclise girmiştir. 2007 Türkiye genel seçimleri'nde yeniden AK Parti Adana milletvekili olarak meclise girmiştir. Türkiye–Amerika Birleşik Devletleri Parlamentolar arası Dostluk Grubu Başkanı seçilmiştir.

Kültür ve Turizm Bakanlığı

24 Ocak 2013 tarihinde gerçekleştirilen kabine değişikliği ile Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı makamında olan Ertuğrul Günay yerine gelmiştir.  Erdoğan'ın 2014 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçiminde Cumhurbaşkanı seçilmesinin sonrasında Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan 62. Türkiye Hükûmeti'nde tekrar Kültür ve Turizm Bakanı olarak yer almıştır. 13 Eylül 2015 tarihi itibarıyla Adalet ve Kalkınma Partisi'nin parti sözcüsü olarak atanmış ve görevini 28 Ağustos 2015 tarihine kadar sürdürmüştür.

Avrupa Birliği Bakanlığı

Ömer Çelik Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde AK Parti Adana milletvekili olarak meclise girmeyi başarmıştır. Ahmet Davutoğlu'nun istifa etmesinden sonra Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Türkiye Hükûmeti'nde Avrupa Birliği Bakanı olarak yer almıştır. Görevi Volkan Bozkır'dan devralan Çelik, Avrupa Birliği'nin Türkiye için tek seçenek olmadığını sürekli olarak dile getirmekte ve savunmaktadır. Bekar olan Çelik, İngilizce bilmektedir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11