Özlem Gürses kimdir? Sunucu Özlem Gürses biyografisi!

Sunucu Özlem Gürses'in gündem olmasıyla birlikte vatandaşlar Özlem Gürses ile ilgili araştırma gerçekleştirmeye başladı.

Gündem 10.05.2021, 13:04 İrem Durak
Özlem Gürses kimdir? Sunucu Özlem Gürses biyografisi!

Özlem Gürses kimdir? Sunucu Özlem Gürses biyografisi!

Sunucu Özlem Gürses'in gündem olmasıyla birlikte vatandaşlar Özlem Gürses ile ilgili araştırma gerçekleştirmeye başladı. Özlem Gürses kimdir, Özlem Gürses biyografisi ve Özlem Gürses’in yaşamıyla ilgili aramalar yapıldı. Peki Özlem Gürses kimdir? Sunucu Özlem Gürses biyografisi!

Canlı yayında gerçekleştirmiş olduğu tartışma ile ülke gündemine oturmayı başaran Özlem Gürses, izleyenlerin merak konusu olmayı da başardı. Gürses ile ilgili araştırmalar gerçekleştirilmeye başlandı bile. Peki Özlem Gürses kimdir? Sunucu Özlem Gürses biyografisi!

Özlem Gürses’in hayatı

Özlem Gürses 18 Ağustos 1970, Ankara’ doğmuş Türk gazeteci, haber sunucusu, halkla ilişkiler ve iletişim uzmanıdır.

Özlem Gürses Doğum tarihi : 18 Ağustos 1970 (49 yaşında)

Özlem Gürses nerelidir? : Özlem Gürses Ankara doğumludur.

Özlem Gürses mesleği nedir? : Haber sunucusu, gazeteci ve iletişim uzmanı

Özlem Gürses Biyografisi

Özlem Gürses Ankara'da dünyaya geldi.

Türkiye ikincisi olarak kazanmış olduğu TED Ankara Koleji'nde ilköğretim ve lise eğitimini bitirdi. Sonrasında ODTÜ Mimarlık Bölümü'nü tamamladı. Mimarlık Tarihi programında yüksek lisans yaparken geçirmiş olduğu bir trafik kazası onu İstanbul'a ve medya dünyasına taşıdı.

ATV Haber Merkezi'nde muhabir olarak başlamış olduğu medya kariyerini Star TV'de 'Gece Hattı' ve 'Kırmızı Koltuk'la sürdürdü. NTV için 'Mimarlık ve Yaşam', CNNTURK için 'Yeşil Ekran' belgesellerini hazırladı.

Ufuk Güldemir'in kurmuş olduğu Habertürk TV'de 20. Saat, 13 Ajansı, Burası Haftasonu, Bildiğin Gibi Değil, Habertürk Gündem programlarının editörlüğü ve sunuculuğunu yaptı.

Kanal 1 Ana Haber'in hem haber müdür yardımcısı hem de ekran yüzüydü. İzlenme oranı olarak 90-100 aralığında devralmış olduğu Ana Haber Bülteni'ni ilk 20 arasına yükseltti.

Aynı kanalda 'Özlem Gürses'le Bakış' ve 'Şahane Çocuklar' programlarının yapımcılığını ve editörlüğünü üstlendi.

Skyturk'te 'Özlem Gürses'le Çizgi Dışı' programında pek çok bilinen ve ünlü ismi misafiri olarak ağırladı.

TV8'de ve Habertürk 'te Vivet Kanetti Uluç ve Ayşe Böhürler ile beraber sunmuş olduğu '3YÜZ'ün özgün format yaratıcısı ve editörüydü.

FOX TV'de gündüz kuşağı programlarından biri olan 'Affetsen'in ekran yüzüydü.

Türkiye'nin 2000'li senelerde yaşamış olduğu büyük değişim medyada "Yeni fırsatlar, özgür alanlar" aramasına sebep oldu.

Özgür gazeteciliğe inanmakta olan bir ekiple kurucusu olduğu ArtıBirTV bu arayışlardan biri oldu. Uğur Dündar ile beraber Ana Haber'i hazırladı ve sundu.

Bugüne kadar ulusal ve uluslararası çok sayıda etkinlik ve organizasyonlarda "Moderatör ve Sunucu" olarak görev yaptı. Mayıs 2017 tarihinde ise ilk kitabı olan "Bazen Olmaz…" Kronik Kitap'tan çıkardı.

Şimdilerde köşe yazıları ve röportajları ile SÖZCÜ Gazetesi'nde görev yapıyor. Özlem Gürses evlidir ve Uzay adında bir çocuk annesidir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 26 Nisan 2024
İmsak 04:14
Güneş 05:48
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:45
Yatsı 21:12