Saç Bakımında Hangi Yağlar Kullanılır?

Saçlar kadınların en değer verdikleri ve özendikleri aksesuarlarıdır.

Gündem 06.04.2021, 13:41 İrem Durak
Saç Bakımında Hangi Yağlar Kullanılır?

Saç Bakımında Hangi Yağlar Kullanılır?

Saçlar kadınların en değer verdikleri ve özendikleri aksesuarlarıdır. Onlara iyi ve güzel bakmak da kadınların elinde. Saçlarına kimyasal herhangi bir ürün sürmek istemeyenler için, doğal yağlardan faydalanması tavsiye edilebilir. Peki saç bakımında hangi yağlar kullanılır?

İşte saç bakımında kullanılması gereken birtakım yağlar...

Zeytn yağı

Saç bakımında en önemli ve bilinen yağlardan biri de zeytin yağıdır. Tam bir saç dostu olarak bilinen zeytin yağı içinde bulunmuş olan vitaminler ile saç derisi beslenir ve nemlendirir. Özellikle de kuruluktan şikayet edenler için çok iyi nemlendirici olarak bilinmektedir. Kepeğe karşı da oldukça etkili olan zeytin yağı salçaların daha parlak görünmesine de olanak tanımaktadır.

Hindistan cevizi yağı

Saça en iyi gelen yağlardan biri de Hindistan cevizi yağıdır. Saça parlaklık verir, saçları uzamasına yardımcıdır, nemi saça hapseder ve saçlarda protein oluşturarak kırıkların olmasını önler.

Jojoba yağı

Jojoba yağı, saç derisinin salgılamış olduğu sebum maddesine, yan doğal yağ türlerine moleküler olarak çok benzer. A, B1, B2 ve B6 vitaminlerini içinde bulunduran en çok da E vitamini bakımından zengin olan jojoba yağı, saçlar için koruyucu özellik sağlar ve saçı tamamen sarar. E vitamininden ötürü hücreler yenileyici özellik de gösterir. Ayrıca, çok güzel ve canlandırıcı bir kokusu da vardır.

Argan yağı

Besleyici ve onarıcı özelliği bulunan argan yağı saçların daha çabuk ve kolay bir şekilde uzamasını sağlamaktadır. Saç boyası kullanmakta olan kişiler için boyanın daha uzun süre kalıcı olmasına neden olur. Saçlara esneklik kazandırmakta ve koparak dökülmesini engellemektedir. Kepek oluşmasını engeller ve yıpranan saçları onarır. Saçı besler ve kolay bir şekilde uzamasını sağlar.

Hint yağı

Saç tellerinin kalınlaşmasına neden olur. Kuru saç tellerini güçlendirir ve koparak dökülmeleri önleyerek saçlar için onarıcı etki gösterir. Hint yağı kullanıldığında saçın dışarıdan anlaşılacak biçimde de sağlıklı görünür.

Makadamya yağı

Kuru, ısılı işlem gören, boya ile açıcı kullanılarak renk tutmuş olan saçların yoğun beslenmesinde, dolaşan saçlarda, yumuşatılmasında, elektriklenen saçlarda pürüzsüz, parlak ve yumuşaklık sağlamaktadır. Macadamya yağı saçların rengini, parlaklığını ve derinliğini arttırarak uv ışınlarından ve günümüzün olumsuz hayat şartları gibi etmenlerden korur.

Sarımsak yağı

Birçok insanın problemi olan saç dökülmelerini engeller. Saçlarda oluşan meydana gelen kepeklenmeyi en aza düşürür. Saçların onarılmasını ve güçlenmesine yardımcı olur. Saç köklerinin güçlenmesinde önemli payı vardır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 20 Nisan 2024
İmsak 04:25
Güneş 05:56
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:39
Yatsı 21:04