Sıcaklıklar düşecek: Eyyam-ı bahur gerçek değil…

Cehennem sıcakları olarak da adlandırılan ve "en sıcak gün" anlamı bulunan eyyam-- bahurun başlayacağı uzmanlar tarafından açıklanmıştı

Gündem 30.07.2022, 18:43 İrem Durak
Sıcaklıklar düşecek: Eyyam-ı bahur gerçek değil…

Sıcaklıklar düşecek: Eyyam-ı bahur gerçek değil…

Cehennem sıcakları olarak da adlandırılan ve "en sıcak gün" anlamı bulunan eyyam-- bahurun başlayacağı uzmanlar tarafından açıklanmıştı. Son günlerde bunaltmaya başlamış olan sıcaklıkların eyyam-ı bahur olduğu belirtilirken yapılan bir açıklamada bunun tam tersi olacağını ve sıcaklıkların düşeceği ifade edildi.

Havaların bunaltıcı derecede ısınmasının ardından eyyam-ı bahur sıcaklarının geldiği belirtilmişti. Özellikle Güneydoğu, Ege ve Akdeniz'de 40 derecelere kadar yükselen hava sıcaklıklarının, eyyam-ı bahurun habercisi olduğu belirtilmişti.

Cehennem ve çöl sıcakları olarak da isimlendirilen eyyam-ı bahur, senenin en sıcak günü anlamı taşıyan yapılan açıklamalarda temmuz sonu ve ağustos başına denk geldiği belirtilmişti. Birçok uzman içinde olduğumuz günlerde eyyam-ı bahurun geleceğini belirtirken tersi bir açıklama yapıldı.

Twitter'da yaptığı hava durumu paylaşımlarıyla bilinen "Hava Forum" isimli sayda, eyyam-ı bahur haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirterek sıcaklıkların düşeceğini öne sürdü.

"GERÇEĞİ YANSITMIYOR, SICAKLAR DÜŞECEK"

Eyyam-ı bahur sıcakları haberi yine farklı servis ediliyor. Ege ve Akdeniz'de 45-50 derece sıcaklık beklemiyoruz. Hatta geçen haftakinden fazla sıcak da beklemiyoruz. Ege ve Akdeniz 31-37 arasında gidip gelecek. Cehennem sıcakları, çöl sıcakları haberleri gerçeği yansıtmıyor.

1 Ağustos Pazartesi itibarıyla İstanbul'da sıcaklıklarda 2-3 derece düşüş bekliyoruz. Sıcaklık 30 derece altına inmeye başlıyor. Mini bir sıcaklık düşüşü yaşayacağız

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11