Tatlı için bayram öncesi uyarı geldi

Ankara Pastacılar, Tatlıcılar ve Şekerciler Odası Başkanı Mustafa Kahveci, Ramazan Bayramı gelmeden ‘merdiven altı’ ürünler konusunda uyarılarda bulundu,

Gündem 29.04.2022, 23:40 İrem Durak
Tatlı için bayram öncesi uyarı geldi

Tatlı için bayram öncesi uyarı geldi

Ankara Pastacılar, Tatlıcılar ve Şekerciler Odası Başkanı Mustafa Kahveci, Ramazan Bayramı gelmeden ‘merdiven altı’ ürünler konusunda uyarılarda bulundu, “Ham madde fiyatları yükseldikçe, kalite düştü. Ucuz diye sağlıksız gıdalar tüketmemeliyiz” ifadelerini kullandı.

Ramazan Bayramı yaklaştı, bayramların olmazsa olmazlarından olan şeker, çikolata ve tatlılar ise alışveriş torbalarına artık giriyor. Ankaralılar bayramda misafirlerine hem hesaplı hem de kaliteli ürünler ikram etmeye dikkat ederken, yetkililer de sağlıklı gıda tüketilmesi ile ilgili olarak vatandaşı uyardı. Bayramda ikram edilen ‘merdiven altı’ ürünlere karşı dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapan Ankara Pastacılar, Tatlıcılar ve Şekerciler Odası Başkanı Mustafa Kahveci, “Merdiven altı olarak tabir edilen yerlerde üretilen ürünler halk sağlığı açısından risk teşkil ediyor” ifadelerine yer verdi. Ankara’da tatlı fiyatlarına zam yapılmadığını, önceki sene ile aynı olduğunu belirten Kahveci, şu şekilde devam etti:

KALİTESİZ VE SAĞLIKSIZ

“İnsanlar bayramlarda maalesef merdiven altı diye tabir ettiğimiz, pazar köşelerinde, İtfaiye Meydanı’nda sokakta satılan ürünlere yöneliyor. Bu ürünler ‘kalitesiz ve sağlıksız’ ürünler. Mesela bir esnaf baklavayı 20 liraya satıyor. Baklavanın içindeki şekerin kilosu 22-23 lira aralığında. Bu ürünlerin ne olduğu, hangi şekeri kullandığı, hatta şeker kullanıp kullanmadığı kimsenin umurunda değil. Bilinçli tüketici olmamız lazım. Ankaralılar, 1 kilogram yerine yarım kiloluk bir ürün alsın ama kaliteli ve sağlıklı gıda tüketsin.

BOYAYIP SATIYORLAR

20 liraya baklava satıyorsun. Bu baklavanın hiç mi maliyeti yok, hiç mi işçiliği yok, hiç mi emeği yok. Baklavaların içine ceviz adı altında hamur kırıntısı, soya fasulyesi gibi değişik bir sürü ürün giriyor. Yer fıstığını boyayıp Antep fıstığı diye satıyorlar. İnsanların bunlara dikkat etmesi lazım. Bizim tavsiyemiz, tüketiciler kendi mahallelerindeki esnaftan alışveriş yapsınlar. Böylece herhangi bir şikâyet durumunda karşılarında muhatap bulabilirler.”

İŞTE BAKLAVA FİYATLARI

Baklava ve diğer tatlıların kilogram fiyatları ise şöyle:

*Cevizli baklava: 80-110 lira arası

*Fıstıklı baklava: 140-150 lira arası

*Diğer baklava ve tatlı çeşitleri: 120-130 lira arası

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 19 Nisan 2024
İmsak 04:27
Güneş 05:58
Öğle 12:53
İkindi 16:37
Akşam 19:38
Yatsı 21:03