Toy Poodle Fiyatları

Gündem 29.03.2022, 07:58 Sponsorlu icerik
Toy Poodle Fiyatları

Toy Poodle, Kaniş olarak da adlandırılan Alman kökenli köpek ırkıdır. Fransa’da popülerlik kazanması Fransa Milli Köpeği olarak kabul edilmelerine neden olmuştur. Büyük, standart ve küçük olarak üç boyutu vardır. Evde yaşamaya başladığında küçük boyutları üretilmiştir.

Toy Poodle Özellikleri

Toy Poodle, sevimli görünümü, kıvırcık kürkü, minik bedeni ile dünyanın en popüler köpeklerinden biridir. Küçük ırk köpeklerin aksine çok havlamaz, ısırmaz, uysal davranır.

  • Kabarık, kıvrımlı ve parlak kürk yapısına sahip olan bu köpeklerin tüyleri, büyüdüğünde kıvrılmaya başlar.
  • Burunları ve gözleri siyah, yuvarlak, bacakları bedenine göre daha uzundur.
  • Fiziksel olarak küçük olsa da dayanıklı bir köpektir.
  • Dünyanın en zeki köpekleri sıralamasında ikinci sıraya yerleşmiştir.
  • Enerjisi yüksek, uyumlu, akıllı, eğitime açık bir köpektir.
  • Çok havlamadığı için ev yaşamına uyum sağlar.

Toy Poodle Bakımı

Toy Poodle, ortaya çıktığı dönemlerden bu yana popülerliği kaybetmeyen oldukça değerli bir ırktır. Bu nedenle Toy Poodle fiyatları birçok köpek ırkına göre daha yüksektir. Ortalama 10.000 TL fiyatlarla sahiplendirilirler.

Bakımı oldukça kolaydır. Tüylerini haftada bir kez fırçalamanız, dişlerini düzenli olarak fırçalamanız gerekir. Hareketli bir köpek olduğu için tırnaklarının uzun olması hareket etmesini zorlaştırır. Tırnakları uzadığında köpek tırnak makasları ile kesmelisiniz.

Toy Poodle beslenme düzenine dikkat edilmediğinde farklı hastalıklara yakalanabilir. Bu köpeklerin, boyutlarına göre mamalarla beslenmesi gerekir. Mamalarının kalitesiz olması, beslenme düzenine dikkat edilmemesi, tüy renginin solmasına da neden olacaktır.

Bu köpeklerde en yaygın görülen hastalıklardan biri Cushing sendromudur. Yalnız kalmaktan hoşlanmaz ve uzun süre ilgisiz kaldığında depresyona girebilir. Evde yalnız kaldığında eşyaları kemirebilir, ağlayabilir.

Toy Poodle Eğitimi

Toy Poodle, eğitime açık ve son derece zeki bir köpektir. Bu nedenle Toy Poodle fiyatları genellikle daha yüksektir. Eğitim aldığında iyi bir rehber köpeği olabilir. Verilen komutları yerine getirmekte oldukça cesurdur.

Toy Poodle eğitimi, eve geldiğinde başlamalıdır. İlk olarak evi tanımasına izin vermeli, hareketlerine müdahale etmemelisiniz. Tuvalet eğitimi alması için bir hafta kadar beraber dışarı çıkmanız yeterlidir.

Evde yaşam alanını tanıdığında kirletmez. Temiz ve uyumlu bir mizacı olduğu için evde yaşamaya kolaylıkla alışacaktır. Temel itaat eğitimi için 1 aylık olmasını beklemelisiniz. 1-2 hafta içerisinde komutlarınızı anlamaya ve yerine getirmeye başlayacaktır.

Hassas bir yapıya sahip olduğu için sert komut almaktan hoşlanmaz. Sert tavırlarla karşılaştığında komutlarınızı yerine getirmeniz. İnatçı bir yapısı olduğu için inatlaşmaya başladığında üstüne gitmemeye dikkat etmelisiniz.

Toy Poodle Evde Beslenir Mi?

Toy Poodle, evde yaşamaya en uygun mizaca sahip olan köpeklerden biridir. Toy Poodle fiyatları ortalama 10.000 TL kadardır. Sahiplendiğinizde evine kısa süre içerisinde alışır. Sahibine çok bağlı olduğu gibi evin tüm üyelerine karşı nazik olacaktır. Çok havlamaz, ısırmaz ve saldırgan tavırlar göstermez.

KAYNAK= https://kopekyavrusu.com/17742/toy-poodle

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 23 Nisan 2024
İmsak 04:19
Güneş 05:52
Öğle 12:52
İkindi 16:38
Akşam 19:42
Yatsı 21:08