Uyuşturucu baronu savcının tek skandalı uyuşturucu değilmiş!

Adana'dan Konya'ya gerçekleştirilecek olan uyuşturucu sevkiyatı ihbarı üzerine yapılan operasyon sayesinde gözlenen detaylar ortaya çıktı.

Gündem 22.07.2022, 19:10 İrem Durak
Uyuşturucu baronu savcının tek skandalı uyuşturucu değilmiş!

Uyuşturucu baronu savcının tek skandalı uyuşturucu değilmiş!

Adana'dan Konya'ya gerçekleştirilecek olan uyuşturucu sevkiyatı ihbarı üzerine yapılan operasyon sayesinde gözlenen detaylar ortaya çıktı. Gözaltına alınmış olan ve polis olduğu görülen kuryenin telefonu incelendiği zaman, şebeke içinde başka polislerin de yer aldıkları ve baronun ise cumhuriyet savcısı olduğu gözlenmişti. Akılalmaz olay gündemde yer alırken "baron" savcıyla alakalı olarak ortaya çıkan yeni detaylar, skandalın yalnızca bu olmadığını gözler önüne çıkardı.

Konya polisinin yaptığı uyuşturucu operasyonunda kurye polis memuru çıkmış ve sonrasında da elde edilen detaylar şoka uğratmıştı. Kurye polisin telefonunda gerçekleştirilen incelemeler sonucunda şebeke içinde başka memurların da olduğu görülürken çetenin liderliğini ise cumhuriyet savcısı O. Y.'nin yaptığı belirlenmişti. Akıllara durgunluk veren olay Türkiye'nin gündeminde ilk sırada yer alırken, uyuşturucu baronu savcının karıştığı başka skandalların olduğu da belirtiliyor.

FETÖ BORSASI OLUŞTURMUŞ

Adana'dan Konya'ya uyuşturucu sevkiyatı yapan şebekeye yönelik Konya Narkotik Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı operasyonda, polis memuru olan kuryenin telefonunda yapılan incelemede Cumhuriyet Savcısı O. Y.'ye ulaşılmıştı. Savcının uyuşturucu trafiğini yönettiği ve örgüt lideri olduğu ortaya çıkarken aynı zamanda FETÖ borsası oluşturduğu da belirlendi.

BİLGİLERİ ATIP PARA İSTEMİŞLER

Ele geçirilen WhatsApp mesajlarında, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı O. Y.'nin, polis memuruna, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olma suçlaması ile soruşturma başlatılan ve kovuşturma yapılmasına yer olmadığı yönünde karar verilecek olan şüphelilerin bilgilerini atarak para istedikleri belirlendi. Örgüt üyelerinin yabancı kişilerin üzerine alınmış GSM hatlarından bu kişileri arayıp para istediği ortaya çıktı.

 Uyuşturucu operasyonunda akılalmaz detaylar! Kuryeler polis, baron ise savcı çıktı

9 KİŞİDEN 3 MİLYON LİRA ALMIŞLAR

Örgüt üyelerinin FETÖ/PDY suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan kişileri arayarak, "Hakkınızda FETÖ suçlamasıyla dosyanız bulunuyor. Eğer 500 bin lira verirseniz kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilecek" dediği ve örgüt üyelerinin parayı almasıyla Cumhuriyet Savcısı O. Ya.'nin kovuşturmaya yer olmadığına dair kararları imzaladığı belirlendi. Örgütün bu şekilde 9 kişiden 3 milyon lira para aldığı tespit edildi.

FETÖ SORUŞTURMASI GEÇİREN AVUKATI DA ARAYIP PARA İSTEMİŞLER

Örgüt üyelerinin, FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütüne üye olma suçlaması ile soruşturma başlatılan bir avukatı da telefonla aradığı ortaya çıktı. Örgütün telefonla aradığı ve para istediği avukatın ise Adana Cumhuriyet Başsavcısının yanına giderek yaşananları aktardığı, bunun üzerine Başsavcının, dosya savcısı O. Y.'yi yanına çağırdığı, O. Y.'nin ise "Benim böyle bir bilgim yok" diyerek odadan çıktığı belirtildi. Avukatın şikayetinin ardından örgüt üyelerini telefonla arayan Cumhuriyet Savcısı O. Y.'nin "Avukatı aradığınız sim kartı kırıp yok edin" diyerek avukatı bir daha örgüt üyelerinin aramamasını istediği öğrenildi.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Nisan 2024
İmsak 04:12
Güneş 05:47
Öğle 12:51
İkindi 16:39
Akşam 19:46
Yatsı 21:14