Vatandaşlara "Millet İttifakı adayı kim olmalı?" sorusu yöneltildi! Mansur Yavaş açık ara fark attı

ASAL Araştırma, 3 bin seçmenin katıldığı ankette, vatandaşa "Sizce Millet İttifakı'nın adayı kim olmalıdır?" sorusunu sordu.

Gündem 23.06.2022, 19:30 İrem Durak
Vatandaşlara "Millet İttifakı adayı kim olmalı?" sorusu yöneltildi! Mansur Yavaş açık ara fark attı

Vatandaşlara "Millet İttifakı adayı kim olmalı?" sorusu yöneltildi! Mansur Yavaş açık ara fark attı

ASAL Araştırma, 3 bin seçmenin katıldığı ankette, vatandaşa "Sizce Millet İttifakı'nın adayı kim olmalıdır?" sorusunu sordu. Ankete göre, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yüzde 25.8 ile açık ara birinciliği alırken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranı yüzde 11.5'te kaldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı adayı olarak belirleyenlerin oranı ise yüzde 9.4 olarak kaydedildi.

CHP, Saadet Partisi, İYİ Parti, Demokrat Parti, Gelecek Partisi ile DEVA Partisi'nin oluşturduğu 6'lı masa yapmış olduğu 4 toplantıya rağmen henüz cumhurbaşkanı adayını seçemedi.

"Millet İttifakı'nın Adayı Kim Olmalı?"

Muhalif seçmenin nabzını yoklamaya çıkan ASAL Araştırma, 3 bin seçmen üzerinde gerçekleştirdiği ankette, vatandaşa "Sizce Millet İttifakı'nın adayı kim olmalıdır?" sorusunu sordu.

Muhalif Seçmen "Mansur Yavaş" Diyor

Anket sonuçlarına göre, vatandaşların yüzde 25.8'i Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı 2023 seçimlerinde cumhurbaşkanı adayı olarak görmek istediğini belirtti. Yavaş, ankette en fazla oy olan birinci isim olurken Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu, Yavaş'ın oldukça gerisinde kaldı.

KILIÇDAROĞLU VE İMAMOĞLU YAVAŞ'A YETİŞEMEDİ

Ankette en çok oy alan ikinci isim CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu oldu. CHP lideri, yüzde 11.5 oy toplayarak İmamoğlu'nun önünde yer aldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yüzde 9.4 oy aldı. Bu sonuçlara göre, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun aldığı toplam oy Mansur Yavaş'ın oy oranına yetişemedi.

AKŞENER İLE DEMİRTAŞ BİRBİRİNE ÇOK YAKIN

"Ben başbakan olacağım" çıkışında bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in oy oranı yüzde 7.2 olarak ölçüldü. HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise 5,5 oy aldı.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 25 Nisan 2024
İmsak 04:16
Güneş 05:49
Öğle 12:52
İkindi 16:39
Akşam 19:44
Yatsı 21:11