Yahya Atıcı Kimdir?

1968 senesinde Erzurum’un İspir İlçesi’nde hayata gözlerini açan Atıcı, İlkokulu Erzurum Bozanköy, orta öğrenimini İstanbul/Fatih’te, liseyi İstanbul İmam Hatip Lisesinde bitirdi.

Gündem 18.06.2022, 12:46 İrem Durak
Yahya Atıcı Kimdir?

Yahya Atıcı Kimdir?

1968 senesinde Erzurum’un İspir İlçesi’nde hayata gözlerini açan Atıcı, İlkokulu Erzurum Bozanköy, orta öğrenimini İstanbul/Fatih’te, liseyi İstanbul İmam Hatip Lisesinde bitirdi. İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesini tamamlayarak mezun oldu. Sonrasında Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde Özelleştirme Konusunda yüksek lisans eğitimine başladı.

Eğitim hayatından sonra sosyal hayat ve siyaset ile iç içe bir yaşamı seçen ATICI, disiplinli genç bir idealist olarak memleket olayları ve toplumsal problemler ile ilgilenmeye başladı. Tam da bu senelerde aktif politikaya ve Sivil Toplum çalışmalarına adım attığı döneme denk gelmektedir.

90’lı Yıllar, Türk Siyasetinin ve gençlik hareketlerinin buhranlı geçtiği, tarihe damga vuran önemli olayların yaşandığı senelerdi.  ATICI’nın Milli Gençlik Vakfı ile tanışması tam olarak da o döneme denk gelmişti. Sırası ile İstanbul Şubesi’nde İl Sekreteri, İl Başkan Yardımcılığı ve Halkla İlişkiler Komisyon Başkanlığı yapacak 2000’li senelerin sonunda tüzüğüne göre resmî kısaltması AK Parti olan amblemi sarı ve siyah renklerden oluşan ampül’ün aydınlığına kapılacaktı.

AK PARTİ’nin Kurucu Genel Başkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, partinin siyasi yelpazedeki yerini muhafazakâr demokrat olarak tanımlayacak ve partinin kurucularını siyasetin önde gelen isimlerinden seçecekti. O dönem 33 yaşında olan ATICI ise daha sonra bir başarı hikâyesine dönüşecek AK Parti’nin İstanbul Fatih İlçe Teşkilatı’nın Kurucuları arasında yer alarak 15 aylık bir parti ile 3 Kasım 2002 tarihinde yapılan seçimlere İlçe Seçim İşleri Başkanlığı ve İl Seçim İşleri Komisyon Üyeliği görevleriyle girecekti.

58. ve 59. Cumhuriyet Hükümetleri kurulurken tarihler 2003 yılını gösteriyordu. Bu yıllarda Türkiye yenilenme hareketine bir yenisini eklemek üzere 2004 Yerel Seçimlerine hazırlanmaya başlamıştı bile. 28 Mart 2004 Yerel Seçimlerde Birinci parti olan AK Parti’nin belediyeler bazındaki sonuçlara göre kazandığı 1.950 belediyeden biride Fatih Belediye Başkanlığı’ydı.

Yerel Seçimlerde, Yerel Yönetimlerden Sorumlu İlçe Başkanlığı ve İl Yerel Yönetimler Komisyon Üyeliği görevlerini başarıyla sürdüren ATICI, ardından Fatih Belediyesi Meclis Üyesi olarak seçilmişler arasına girecek, Belediye Meclisi’nde Bütçe ve Dış İlişkiler Komisyon Üyesi, Meclis 1. Başkan Vekili görevlerini yaklaşık 5 yıl süresince başarıyla sürdürecekti.

2006 yılında Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren İçişleri Bakanlığı Kent Konseyi Yönetmeliği çerçevesinde Fatih Belediyesi Kent Konseyi Başkanlığı 3 yıl süreyle Yahya ATICI’ya emanet edilmişti. 2007 yılı Kalkınma hızının arttığı, belediyecilik hizmetlerinde tarihi değişimlerin yaşandığı yıllardan biriydi.

ATICI, Türkiye tarihinde hükûmette bulunan bir partinin girdiği seçimlerde oy oranını en çok arttıran partiler arasına girdiği 2007 Genel Seçimlerde AK PARTİ’nin Fatih Seçim Koordinasyon Merkezi Başkanı olarak görev yapıyordu.

Zaman hızla geçiyor, ATICI’nın siyasi tecrübesi artarak devam ediyor ve belediyecilik hizmetlerine her geçen gün daha hâkim oluyordu. Takribi seçime 1 yıl kala 2008 yılında kirli eller harekete geçmiş AK PARTİ’nin “laikliğe aykırı eylemlerin odağı durumuna geldiği” savıyla, Anayasa Mahkemesi’nde partinin temelli kapatılması yönünde davası açılmıştı. Milletimizin duası ve güveni arkamızda olunca tarihi boyunca girmiş olduğu her seçimde de birinci parti olarak ipi göğüsleyen AK PARTİ, bu zorlu dönemi 2009 Yılında yapılan seçimlerle atlatmış ve milletimizin teveccühüyle yeniden Fatih’i yönetme yetkisi almıştı.

Belediye Meclis üyeliğinde 2.dönemine giren ATICI, bu kez Meclis Bütçe Komisyon Başkanı ve Meclis 1. Başkan Vekili olarak siyasi hayatına devam edecekti.

Bu görevleri esnasında sivil toplum kuruluşlarında ve görevde olduğu siyasi partinin teşkilat kademesinde kadınların ve gençlerin bu alanlara katılımını arttırıcı çalışmalar yapmış, toplumda siyasetin halk tabanına yayılması ve itibar görmesi yolunda önemli girişimlerde bulunan ATICI, 2014 Yerel Seçimler ve Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde Fatih İlçe SKM Başkanlığı, 2015 Genel Seçimler 2.Bölge SKM Üyeliği, AK Parti Grup Başkan Vekili ve 2017 yılında Yurtdışı Kazakistan SKM Sorumluluğu görevlerini üstlenmişti.

Halen İstanbul Üniversitesi İktisat Mezunları Cemiyeti Üyesi, Yöneticiler ve İktisatçılar Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, Erzurum İş Adamları Derneği Üyeliği, Çevre Derneği Üyeliği, Fatih Emniyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği, İstanbul Düşünce Vakfı Mütevelli Heyet Üyeliği, ATİ ( Afrika – Türkiye İnsiyatifi Yönetim Kurulu Üyesi)  Fatih İmam Hatip Lisesi Platformu Başkanlığı ve ÖNDER İmam Hatipliler Derneği Disiplin Kurulu Başkanlığı görevlerine devam etmektedir.

YAHYA ATICI, İngilizce bilmekte olup evli ve 2 çocuk babasıdır.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 27 Temmuz 2024
İmsak 03:52
Güneş 05:36
Öğle 13:00
İkindi 16:54
Akşam 20:15
Yatsı 21:51