Halkbank Bloke Kaldırma Nasıl Yapılır?

Halkbank 01.09.2020, 11:40
Halkbank Bloke Kaldırma Nasıl Yapılır?

Banka kartı ya da kredi kartı kullanan kişi sayısı gün geçtikçe artmaktadır.  Onunla beraber birçok handikap da meydana gelmektedir.  Kimlik avcıları ile dolandırıcılar bilgileri ele geçirme kadının kullanmış oldukları yöntemleri her gün daha fazla geliştirmektedir.  Bu durumda Halkbank gibi bankaları bloke etme yöntemlerini kullanmasına itmektedir. 

SIM kart değiştiğinde,  numara değiştiğinde ya da 4.5G’ye geçildiğinde güvenlik için Halk Bankası SIM bloke işlemi uygulayabilir.  Birçok bankacılık işlemi ile online alışveriş güvenlik kodu yapıldığından dolayı SIM kartın bloke olması çok sayıdaki işlemi yapmaya engel teşkil edebilir.  Fakat Halkbank bloke kaldırma çok kolay ve oldukça pratik olmaktadır.

Halkbank Kart Blokesi

Bankalar telefon operatörüne ait Sim kartta herhangi bir değişiklik görüldüğünde güvenlik için bloke işlemi uygulamaktadır.  Telefonun bir başkasının eline geçmiş olma ihtimaline karşı 3D Secure şifreleri bu süreçte hatta ulaşmaz.  Para transferi yapmak istendiğinde de mobilyada internet bankacılığı üzerinden işlem gerçekleştirmeye müsaade etmez. 

Birkaç saniye içerisinde blokenin kaldırılması ve bankacılık işlemlerinde kullanılmaya devam edilmesi mümkündür.  En kolay olan yolu kişi seçerek birkaç dakika içerisinde tekrardan kartına SMS ulaşmasını sağlayabilir.  Gerekli olan güvenlik adımları tamamlandıktan sonra karttaki bloke işlemi kaldırılacaktır.

ATM'den Kart Blokesi Kaldırma

Bloke kaldırılması için birçok yöntem vardır.  Kişi kendisi için en kolay olanı seçer ve birkaç dakika içinde karda tekrardan SMS ulaşmasını sağlar.  Gerekli olan güvenlik adamları tamamlandıktan sonra bloke kalkar.  Kredi kartı ya da banka kartı Atm’ye takıldıktan sonra şifre girilir.   Ardından gereken işlemler menüde takip edilerek gerçekleştirilir. 

Mobil işlemler menüsü üstünden de bloke kaldırmak mümkündür. Banka mobil işlemler menüsüne girildiğinde zaten bloke olan kart otomatik bir şekilde gösterilir.  Uyarı takip edilerek karttaki bloke kaldırılır.  Eğer numara değişmişse yeni numara da güncellenebilir.

Müşteri Hizmetleri İle Sorun Düzeltme

0850 222 0400 numaralı Halkbank çağrı merkezi alarak gerekli yönlendirmenin yapılması sağlanır.  Çağrı merkezine bağlanıldıktan sonra mobil işlemler  ve ardından SIM bloke işlemleri adımları takip edilerek kart blokesi kaldırılabilir. 

Ayrıca mobil internet ya da internet bankacılığına girebiliyorsa kişi bloke kaldırma işlemini yapabilir ve kartı kullanmaya devam edebilir.

Yorumlar (0)
12
az bulutlu
Namaz Vakti 29 Mart 2024
İmsak 05:05
Güneş 06:30
Öğle 12:58
İkindi 16:30
Akşam 19:16
Yatsı 20:36